Rapport från kursen Docker for Enterprise Operations

Under sommaren genomförde ytterligare fyra av våra medarbetare kursen Docker for Enterprise Operations med syftet att förfina sina kunskaper om hur man sätter upp och hanterar Docker Enterprise Edition Advanced. För våra kunder innebär kontinuerlig Docker-utbildning att Conoa har fler resurser som kan leda arbetet med att modernisera applikationer med Docker EE.

En av kursdeltagarna från Conoa var Diego Villaman, Sales and Business Developer .

Diego, hur var kursen?
D: Jo, den var riktigt bra. Men även riktigt tufft för mig – jag är ju inte tekniker som mina kollegor som var med. Jag har ju pratat om Docker länge men vissa saker kan vara bra att repetera och man får med sig många aha-upplevelser när kursledarna är så pass vassa som Leander Janssen.

Det viktigaste du tar med dig från Docker-utbildningen?
D: Det är väl att jag har fått djupare förståelsen för hur Docker, eller rättare sagt Docker EE är tänkt att fungera. När man gör det på rätt sätt är Docker verkligen enkelt att hantera och förvalta. Docker själva pratar i termerna om att ”The way forward requires agility, portability, control.” och det får man med deras lösningar.

Hur kan Conoas kunder (och potentiella kunder) dra nytta av dina kunskaper?
D: Som affärsutvecklare/säljare behöver jag egentligen inte all teknisk kompetens från den här kursen men jag kommer på ett bättre sätt kunna hjälpa kunden att ta korrekta arkitekturella beslut tidigt i processen. Jag kan även med viss pondus prata med kunder om när det är rätt tidpunkt att gå från en Docker community-version till Docker EE, och även hjälpa till i valen mellan Docker EE Basic, Standard och Advanced.

Och när väljer man Docker EE Advanced?
D: Om man tar det från start så vill utvecklare ha Docker för friheten att utveckla och deploya applikationer snabbare. Operations vill/kan/bör ta ansvar för och kontrollen över miljön.

Anledningen till att man väljer Advanced är Docker Security Scanning vilket är en funktion som letar efter kända sårbarheter i den programvara man lägger i Docker-images. Om kunden önskar hög säkerhet med verktyg man kan få support på, då kommer jag i första hand att rekommendera Docker EE Advanced.

Har du några tips på hur man kommer igång med Docker?
D: Först och främst ska man såklart få en förståelse för vad en container är och kanske läsa igenom ”Get started” på docker docs. Den som snabbt vill testa Docker hands-on kan använda Play with Docker. Jag vill även tipsa om att man just nu kan testa Docker EE i en demo-miljö helt utan kostnad.

Sista tipset är givetvis att kontakta mig. Conoa är just nu enda partner i Norden till Docker Inc. och därmed enda företaget i Sverige som hanterar Docker EE-prenumerationer. Vi har konsulter med praktisk erfarenhet av att sätta upp Docker EE-miljöer, och dessutom har vi nästintill obegränsad tillgång till Dockers egna tekniker när det behövs. Vi kan helt enkelt hjälpa till med allt från en introduktion till Docker och presale-aktiviteter till att ta tjänster till produktion. Nu kan vi även erbjuda ett standardiserat MTA-program (Modernize Traditional Apps) där vi hjälper kunden att modernisera deras befintliga applikationer. Stay tuned!

Men nu till det viktigaste. Klarade du provet på kursens sista dag?
D: Man vill ju inte vara allt för skrytsam men jag är numera den enda säljaren i Europa med en Docker for Enterprise Operations-certifiering.

Hör av dig till Diego på [email protected] eller 076-008 19 72 om du vill komma igång med Docker.

Dela inlägg

Senaste inläggen

Argo CD – Snacka Kubernetes
Snacka Kubernetes med Conoa

Argo CD

Looking for information in English? Please visit our English website conoa.se/en »