Conoa om Hyperconverged Infrastructure på Red Hat Forum 2017

Conoa om Hyperconverged Infrastructure på Red Hat Forum 2017

Conoa  fanns givetvis med på Red Hat Forum 2017 i Stockholm med en monter där vi utmanade besökarna i nattduellen känt från tv-programmet mästarnas mästare. Fyra glada vinnare gick hem med ett fint pris att koppla av i efter en lång mässdag.

Conoa – Red Hat-specialister

Eftersom Conoa är premier partner till Red Hat är det alltid intressant att delta på Red Hat Forum, dels för att träffa kunder och partners men framförallt för att få en ännu tydligare uppfattning om vad Red Hat satsar extra hårt på kommande år. Red Hat Forum i Stockholm är kanske inte ett event där Red Hat släpper häftiga nyheter men vi fick bekräftat att Conoas satsningar på storage (Gluster), containers (OpenShift) och automation (Ansible) ligger helt rätt i tiden.

Extra spännande var att Daniel Forsberg från Conoa blev intervjuad om hur han genomförde den första implementationen av Red Hat Hyperconverged Infrastructure (HCI) i Norden med Red Hat Gluster Storage 3.2 och Red Hat Virtualization 4.1. Han berättade att fördelen med Red Hats HCI-lösning är att man inte behöver deploya storage separat från virtualisering.

Daniel berättade vidare att installationen gick bra (efter två försök) och tipsade om att läsa dokumentationen noggrant! I och med att det är en färdig lösning som kombinerar Red Hat Virtualization med Red Hat Gluster Storage kunde man relativt enkelt sätta upp ett production cluster med hög tillgänglighet. Både vi på Conoa och Red Hat lyfter fram att man kan minska både hårdvarukostnader och implementationstid då man kombinerar hårdvara för hypervisor och storage.

Sist men inte minst vill vi såklart tacka alla kunder och partners som utmanade oss i nattduellen. Hör gärna av er om ni vill veta mer om hur Conoa kan hjälpa er med Red Hats produkter och tjänster.

Dela inlägg

Senaste inläggen

Looking for information in English? Please visit our English website conoa.se/en »