Hej Mathias Björk

Välkommen till Conoa Mathias Björk!

Veckan börjar på bästa sätt med att vi välkomnar vår nya kollega Mathias Björk till Conoa. Mathias är en senior sysadmin som fokuserar på Linux och gärna arbetar nära utvecklarna i ett DevOps-tänk. Han kommer senast från Evry där han har driftat och utvecklat UNIX/Linux-miljöer för en rad stora kunder.

Våra scoutrapporter visar att Mathias är en femplus (+++++)-talang vad gäller konsultmässighet och vi är mycket glada över att ha honom ombord!

5 snabba till Mathias:

Vilket OS föredrar du?
– Red Hat Linux på jobbet. Hemma har jag lite motvilligt en speldator med Windows där det just nu spelas en hel del Dota 2.

Finns det något open source-verktyg som du vill tipsa om?
– Jag får nog passa på den, men generellt lär jag mig gärna nya tekniker och verktyg när tillfälle ges.

Vilket är det roligaste och mest utmanande uppdrag du haft hittills?
– Det är faktiskt ett av de senaste uppdragen jag hade. Vi satte upp en Docker-miljö med Rancher där jag var med ända från POC till produktionssättning. Dels var det roligt att använda ny teknik men framförallt är det alltid roligt med uppdrag där kunden är både drivande och stöttande. Jag vet att kunden är riktigt nöjd med resul, och att de har fortsatt att utveckla och förbättra miljön efter att jag lämnade.

Vad gör du på fritiden?
Jag har varit en riktig gamer men har lugnat ner mig lite på senare år. Det blir mycket innebandy där jag spelar med två lag i korpen. Annars reser jag gärna. Senast var jag i Cervinia och åkte snowboard, men jag åker lika gärna till sol och värme.

Sist men min inte minst, vilken är din favoritpizzeria och favoritpizza? (fråga inskickad av Kenneth Albinsson)
– Nu på lunchen tog Kenneth med mig till Giro på Sveavägen. Jag tog en Diavola men under lunchens gång fick jag förklarat för mig att det är Porcini & Tartufo med extra Vildsvinssalami som gäller framöver. (reds. anm. Giro har varit svartlistat under 2-3 veckor eftersom de, hör och häpna, förändrade tillagningsprocessen och la på salamin innan pizzan skjutsades in i ugnen. Det kan dock avhjälpas genom en mindre specialbeställning och därför är Giro återigen etta på Kenneths topplista över lunchställen i Stockholm.)

Tack för intervjun och välkommen till Conoa Mathias!

Dela inlägg

Senaste inläggen

Looking for information in English? Please visit our English website conoa.se/en »