Hej Andreas Davour

Andreas Davour – erfaren infrastrukturspecialist till Conoa

Vi hälsar Andreas Davour välkommen till Conoa med en Big Bang! Andreas började på Conoa tidigt i höstas och gick direkt ut på uppdrag hos Telia för att arbeta med en av Sveriges största Linux-miljöer. Han är en mycket erfaren infrastrukturkonsult med specialistkompetens inom bland annat automatisering, övervakning och driftsäkerhet.

Andreas är en riktigt rolig kille med många strängar på sin lyra. En intressant fakta om Andreas är att han representerade Nordic Data Grid Facility (NDGF) gentemot CERN och var (ytligt) inblandad i ALICE-experimentet. Vi ser med spänning fram emot en dragning om högenergikollisioner mellan joner och Big Bang!

Fem snabba till Andreas:

Vilket OS föredrar du?
– Tråkigt nog är ju floran av OS lite begränsad numera, men jag har faktiskt en riktigt soft spot för Solaris och VMS som är välbyggda och välfungerande system. Men jag gillar även FreeBSD som jag tycker är en bra variant av ett modernt UNIX. Annars arbetar jag såklart gärna även med RHEL.

Kan tillägga att det (givetvis) inte förekommer något annat än Linux hemma – barnen och hustru har fått lära sig att inget annat är acceptabelt!

Finns det några open source-verktyg som du vill tipsa om?
sipcalc eftersom nätverk och matematik i kombination ger mig huvudvärk!

Vilket är det roligaste eller mest utmanande uppdrag du haft hittills?
– Tror det var när jag och en kollega rullande in 750 kg Sun-server på ett företag som skulle börja sälja biljetter online. De hade köpt en riktigt dator, ingen leksak!

Vad gör du på fritiden?
– Jag gör för mycket! Tränar kung-fu, läser enorma mängder böcker och kollar mycket film. Har även ett stort musikintresse och spelar gitarr. Har en liten samling av gitarrer och favoriten är min Gibson Les Paul i heritage cherry sunburst.
Just det, mellan varven försöker jag få tid tillsammans med familjen!

Och så sista frågan, som vanligt inskickad av Kenneth Albinsson. Vilken är din favoritpizzeria och favoritpizza?
– Har egentligen ingen favoritpizzeria men säger Meno Male på Kungsholmen om jag ska välja en. Mitt testskott är alltid att beställa en Napoletana, kan man göra den bra kan man baka pizza!
Bästa pizzaupplevelsen är dock ananaspizza som jag åt framför en italiensk kollega. Han bara tittade på mig och vägrade erkänna att det jag åt kunde räknas som mat.


Två nya kollegor i rad som håller alltså Meno Male som bästa pizzeria, vågar Kenneth ta sig dit för att testa?

Välkommen till Conoa Andreas



Dela inlägg

Senaste inläggen

Looking for information in English? Please visit our English website conoa.se/en »