Hej Fredrik Broman

Fredrik Broman – Senior Engineer till Conoa

Vi hälsar Fredrik Broman välkommen till Conoa! Fredrik började hos Conoa tidigt i höstas och gick omgående ut på uppdrag hos Pricerunner för att arbeta med design och implementation av microservice-arkitektur. Fredrik kommer senast från NetEnt och arbetade innan dess på IIS. Fredrik en är riktigt vass tekniker och har även erfarenhet som team lead. Han har ena foten inom infrastruktur och andra inom utveckling vilket gör att han passar perfekt i devops-miljöer.

När han inte susar över Götgatspuckeln med sin racercykel jobbar Fredrik gärna med CI/CD, micro services och automatisering vilket lirar väl med det vi på Conoa fokuserar på just nu.

Vilket OS föredrar du?
– Bra fråga! Beror lite på vad jag ska göra men är väldigt svag för Alpine Linux. Det är minimalt och enkelt. Fungerar utmärkt som bas för en container.

Finns det några open source-verktyg som du vill tipsa om?
– Shellcheck. Jag kör alltid mina shellscript genom det för att validera och följa best practices. https://www.shellcheck.net/

Vilket är det roligaste eller mest utmanande uppdrag du haft hittills?
– Om man kan ta upp saker jag gjort innan Conoa så är det att bygga en CD-lösning för ett globalt företag där inte alla vet vad CD ska vara bra för. Gav en nyttig insikt att den tekniska biten oftast är den lätta. Betydligt svårare att pedagogiskt förklara fördelar med nya sätt att arbeta och få folk med på tåget.

Vad gör du på fritiden?
– Jag tittar mycket på film då det har varit ett stort intresse hela livet. Bl a flyttade jag till Stockholm för att gå på filmskola en gång i tiden. Så just nu ser jag fram emot Stockholm filmfestival i november. Annars blir det så klart en hel del datande. Gillar även att cykla och har bland annat slitit mig genom Vätternrundan.

Och så sista frågan, som vanligt inskickad av Kenneth Albinsson. Vilken är din favoritpizzeria och favoritpizza?
– Favoriten är kebabpizza hos Möllans pizzeria vid, hör och häpna, Möllevångstorget i Malmö. Den är fantastisk. OBS! Ta den ordinarie. De har en som heter ”supreme” eller liknande som är allt annat än supreme då de lagt sallad på den.


… ehm. Kenneth kommer att gråta sig till sömns när han läser svaret på Pizza-frågan. Men redaktionen är på Fredriks sida.

Välkommen till Conoa Fredrik!



Dela inlägg

Senaste inläggen

Looking for information in English? Please visit our English website conoa.se/en »