Hej Joakim Dellrud

Joakim Dellrud – ny Senior Infrastructure Engineer hos Conoa


Vi hälsar Joakim Dellrud välkommen till Conoa! Joakim kommer senast från Basefarm där han arbetat i en roll som lösningsarkitekt.

Joakim har lång erfarenhet från arbete med infrastruktur i stora och komplexa it-miljöer. Genom roller som lösningsarkitekt, it-specialist och sysadmin har Joakim skaffat bred kompetens inom infrastruktur med fokus på Linux och open source. Några av hans specialistområden är systemdesign, e-post system och lastbalansering.

Även om Joakim har lång erfarenhet från Windows-miljöer så arbetar han (givetvis) helst i miljöer med Linux eller Unix som standard-OS. Gärna i en ledande roll där han får ansvar för allt från arkitektur och systemdesign till implementation.

När Joakim stämplar ut för dagen (nej, vi har såklart ingen riktigt stämpelklocka på Conoa) kan man hitta honom framför en dator eller i de värmländska skogarna, dit han åker för att dra upp en fisk eller två.


Fem snabba till Joakim:

Vilket OS föredrar du?
– Jag föredrar ofta lösningar från Red Hat. Så Red Hat Enterprise Linux, eller CentOS beroende på var, när och hur.

Finns det något open source-verktyg som du vill tipsa om?
– Måste säga dwm! Det är en minimal fönsterhanterare skriven enligt KISS-principen.

Vilket är det roligaste eller mest utmanande uppdrag du haft hittills?
– Det mest utmanande var en migrering av en kund där vi flyttade en miljö om 20 servrar. Det tog 5 dagar från det att bläcket var på pappret tills dess att deras användare loggade in.

Vad gör du på fritiden?
– Mycket nörderi, men gillar att läsa och experimentera med servrar. Sen gillar jag att fiska också.

Ja, ryktet nere på byn säger att du är en riktigt storfiskare. Vad är största fångsten?
– Storfiskare och storfiskare. Har fångat en regnbåge på ungefär 1,2 kilo. Tagen med bottenmete.

Och så sista frågan, som vanligt inskickad av Kenneth Albinsson. Vilken är din favoritpizzeria och favoritpizza?
– Utan tvekan Arena Pizzeria i Gnesta där du får pizzor som är 10 cm bredare än tallriken, och där väljer jag deras grillpizza med gyros och pommes.


En pizza helt i redaktionens smak, men mr. Albinsson ställer sig nog tveksam.

Hjärtligt välkommen till Conoa Joakim!

Dela inlägg

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på email

Håll kontakt med Conoa