Hej Pär Bergman

Pär Bergman – ny konsultchef på Conoa


Vi hälsar Pär Bergman välkommen till Conoa! Pär kommer senast från MCS Solutions och går in i en roll som konsultchef och affärsutvecklare på Conoa.

Pär har lång erfarenhet från IT-branschen i områden som försäljning, marknadsföring och ledarskap. Genom lång erfarenhet och stort driv kommer han att bidra till utvecklingen av Conoas konsultorganisation och fortsatta tillväxt.

Efter jobbet tar Pär tåget hem till Knivsta där fritiden används till att ta hand om hundar och trädgård. Lokala pizzerian används framförallt som distributör av pizzadeg, eftersom Pär helst bakar sin pizza själv.


Fem snabba till Pär:

Vad har du för relation till open source?
– Nu är jag ju inte kodare eller utvecklare så min relation till open source är affärsmässig. Jag har jobbat aktivt med open source-lösningar i ungefär två år. För mig innebär open source frihet. Möjligheten att själv välja hur jag vill bygga och administrera mina system. Open source ger bättre insyn i vad som egentligen händer under huvet, vilket är värt mycket för företag – men det kommer såklart med utmaningen att man ständigt måste se över att det finns rätt kompetens på företaget.

Finns det något open source-verktyg som du vill tipsa om?
– … ouch. Jag är som sagt ingen tekniker och det skulle kännas förmätet att komma med tips. Jag är taggad över att sätta mig in i allt från enterprise open source-lösningar till nya kollegornas privata github-projekt.

Vilket är det roligaste eller mest utmanande uppdrag du haft hittills?
– Jag har gjort mycket kul genom åren och egentligen trivts väldigt bra på alla företag jag har arbetat. Om jag ska lyfta fram något specifikt så skulle det vara rollen som affärsutvecklare jag hade i början av 2000-talet. Under några av IT-branschens tuffaste år var jag med på en kul resa där vi lyckades växa bolaget mycket, mycket större, och genomförde många spännande projekt tillsammans med kunder.

Vad gör du på fritiden?
– Mycket! Jag bor på landet i villa och gillar att fixa i trädgården. Villan delas med fru och två border terriers, Maya 9 år och Morris 9 mån. Så just nu blir mycket bus med valpen! Mat och vin är en stor passion. Engagerar mig i vinkällare i gamla stan.

Resor och vandring, gärna i kombination med god mat och dryck, är ett annat intresse. Skidåkning, golf, och …

Där avbryter vi Pär och och tar sista frågan, som vanligt inskickad av Kenneth Albinsson. Vilken är din favoritpizzeria och favoritpizza?
– Måste säga att jag inte har nån favoritpizzeria, bäst pizza lagar jag själv. En capricciosa med bra ingredienser tycker jag slår det mesta.


Kenneth får helt enkelt ta med Pär till Giro för ett studiebesök!


Hjärtligt välkommen till Conoa Pär!


Om du vill komma i kontakt med Pär så når du honom på 0708-650 340 eller par.bergman@conoa.se.

Dela inlägg

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på email

Håll kontakt med Conoa