Mirantis Container Cloud

Nyligen släpptes en rapport från Forrester om de ledande container-plattformarna där Mirantis plattform gått från en ledande position till att istället rankas som en utmanare. Som ett brev på posten annonserade Mirantis under förra veckan sin nya Mirantis Container Cloud.

Timingen på lanseringen kunde knappast vara bättre eftersom flera upplevda svagheter får en lösning med Mirantis Container Cloud. Conoa har arbetat med Docker Enterprise sedan det släpptes, och vi tycker att Mirantis tar helt rätt steg för att fortsatt erbjuda en ledande container-plattform.

I ett extremt snabbföränderingt landskap inom Cloud Native, container och Kubernetes är det kul att se att Mirantis är på tårna och håller jämna steg med Rancher, Red Hat OpenShift, och ”nya” utmanare som VMware Tanzu.

Lanseringen av Container Cloud

Vad som framgick tydligt vid lanseringen av Mirantis Container Cloud är att Mirantis vill förenkla användandet av Kubernetes, möjliggöra snabbare leverans av kod, bibehålla sitt fokus på minimal inlåsning och genom Multi Cloud-funktionalitet öka valfriheten kring underliggande infrastruktur.

Lanseringen följer på releasen av Docker Enterprise 3.1 och Mirantis 24×7 Managed Operations Support. Denna lansering är ett resultat av Mirantis Kubernetes-vision om att leverera ”Your Cloud Everywhere” och deras uppköp av Lens, som är en av världens mest populära och snabbast växande Kubernetes IDE.

Nya funktioner i Mirantis Container Cloud inkluderar:

  • Multi-Cloud: Public, Private och Bare Metal
  • Multi-Cluster Management
  • Self-Service Clusters On-Demand
  • Automatiserad full-stack livscykelhantering och kontinuerliga uppdateringar
  • Centralisering av övervakning and managering

Tanken med Container Cloud är att det ska vara en containerplattform som erbjuder stora valmöjligheter kring operativsystem och virtualisering. Att utvecklare ska få en “Managed Kubernetes”-upplevelse genom self-service för provisionering av kluster över all infrastruktur, medan operations och drift kan säkerställa att regelverk och företagspolicy följs.

Vill du testa Mirantis Container Cloud?

Mirantis Container Cloud erbjuds kostnadsfritt för upp till 3 kluster på totalt 15 noder, utan några begränsningar i funktionalitet. Mot en tilläggskostnad kan man managera mer än 3 kluster.

Dela inlägg

Dela på linkedin
Dela på facebook
Dela på email
Dela på twitter

Senaste inläggen

k0s Mårten Cassel Conoa
Snacka Kubernetes med Conoa

k0s