Peter Andersson – specialist på Cloud och Kubernetes till Conoa

Peter-Andersson-Ny-Conoa

Conoa inleder 2021 på bästa sätt och presenterar nyförvärvet Peter Andersson. Peter har specialistkunskap inom bland annat OpenShift och Rancher, och kommer senast från Evry där han har arbetat i rollen som Senior Cloud Architect and Advisor.

Trots stora utmaningar blev 2020 ett riktigt bra år för Conoa och det är inspirerande att vi inleder nya året med en riktig kanonrekrytering! I Peter får vi in ännu en erfaren tekniker som under de senaste åren har inriktat sig på modern hybrid infrastruktur, Kubernetes och DevOps, säger Pär Bergman, konsultchef på Conoa.

Peter arbetade senast hos Evry och har tidigare bland annat arbetat hos Conoas långvariga partner Red Hat. Peter går direkt ut på uppdrag som Container- & Kubernetes-specialist men redaktionen lyckades fånga honom för en välkomstintervju.

Hej Peter, välkommen till Conoa. Hur känns det?
– Det känns riktigt, riktigt bra! Ska bli kul att lära känna nya kollegor och jag ser fram emot att lära mig mer om Conoas verksamhet, kultur och produkter.

Ja, vi har förstått att du uppskattar rollen som konsult. Vad vill du jobba med framöver, om du fick önska helt fritt?
– Jag vill jobba med k8s rent generellt men brinner lite extra för att hjälpa uppdragsgivarna att på ett bra sätt komma igång och använda container-teknologin. Just eftersom det är ett så pass stort teknikskifte så känner jag att det finns fina möjligheter att hjälpa till både med on-boarding och kulturen. Här gäller det att kunna se möjligheterna, och på så sätt trimma in plattformen för att passa kundens specifika behov.

Jag har spenderat mycket tid de senaste åren med att lära mig landskapet kring container management och har jobbat mest med OpenShift men även Rancher, ”vanilla” Kubernetes samt GKE (Google Kubernetes Engine) i olika former av uppdrag.

De senaste åren har jag arbetat som konsult och arkitekt på projekt  kring container-införande och jag vill fortsätta jobba nära tekniken men även testa på andra roller så som exempelvis utbildare, eller driva projekt för standardisering och automation.

Eftersom du söker dig till Conoa gissar vi att open source ligger dig varmt om hjärtat?
– Definitivt! Jag började köra Linux och FreeBSD i mitten på 90-talet och har aldrig tittat bakåt efter det. Idag är Open Source bevisligen det bästa sättet att skapa riktigt robust mjukvara!

Finns det något open source-projekt du vill tipsa om?
– Red Hat har ett koncept som de kallar för CoP (Communities of Practise) där olika specialister bidrar till olika områden runt deras produktkatalog för att underlätta och stötta teknikspecialisterna ute på fältet.

Specifikt för OpenShift och container-driven CI/CD så finns det bland annat dokumentation kring rekommenderad praxis och olika implementationer för pipelines som kan vara en väldigt bra resurs när man planerar och genomför kundprojekt.

Vad gör du på fritiden, när du inte datar?
– Bor i Örebro tillsammans med min fru Zandra och vår hund Manne. Jag är musiknörd så när jag inte lyssnar på musik så försöker jag gärna spela gitarr och hang drum. Jag är också en flitig frisbee-golfare sommartid! Sen har vi ett gammalt torp som vi spenderar mycket tid i under sommarhalvåret, så det finns definitivt ingen risk att jag blir sysslolös inom en överskådlig framtid.


Varmt välkommen Peter!

Dela inlägg

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på email

Senaste inläggen

Vill du veta mer?