Service Mesh med Istio

Service Mesh Istio

Service Mesh och en demo av Istio var på agendan för femte tillfället av Snacka Kubernetes med Conoa. Nedan hittar du en inspelning av webbinariet.

Service Mesh är en av många komponenter man behöver förstå och behärska när man arbetar med Kubernetes. Därför inleder vi presentationen med att förklara vad som menas med en Service Mesh. Vi pratar även om vilka problem man försöker lösa och hur det fungerar i praktiken. Avslutningsvis gör vi en demo av Isto i kombination med Rancher.

Vad är Service Mesh?

En Service Mesh är ett konfigurerbart och dedikerat infrastrukturlager som hanterar kommunikation mellan tjänster. Att man har ett sådant lager innebär att man adderar tillförlitlighet, säkerhet, kontroll och observerbarhet till en micro services-applikation.

Detta infrastrukturlager kan hjälpa till att dokumentera hur bra, eller dåligt, olika delar av en applikation samspelar. Vilket innebär att det blir lättare att optimera kommunikationen och undvika nedtid.

I Kubernetes-kluster kan det finnas tusentals tjänster och Kubernetes bryr sig egentligen inte om hur tjänsterna kommunicerar med varandra. Det är denna utmaning vi löser med Service Mesh, och värdet ökar med antalet tjänster som en applikation består av.

Vilken lösning passar oss?

Istio, som vi demonstrerar i videon ovan är en populärt lösning. Men andra alternativ som man bör utvärdera inkluderar Consul, Linkerd, Traefik, Kuma och NGINX . Precis som de flesta områdena i ekosystemet kring cloud native och Kubernetes är Service Mesh under snabb och ständig förändrigt. Som ett resultat finns det många jämförelsesajter av skiftande kvalitét. En bra startpunkt är att först kontrollera att det är de senaste versionerna som jämförs, ett bra tips just nu är att börja på https://servicemesh.es/ [obs: extern länk].

Detta är som sagt ett snabbt föränderligt område. Conoas Kubernetes-konsulter hjälper er gärna att utvärdera och komma igång med den lösning som passar just er.

Dela inlägg

Senaste inläggen

Looking for information in English? Please visit our English website conoa.se/en »