NGINX Service Mesh

Nginx Service Mesh

NGINX Service Mesh stod på agendan för sjunde tillfället av Snacka Kubernetes med Conoa. Nedan hittar du en inspelning av webbinariet.

Som många har hört är Service Mesh väldigt hett just nu. Därför gör vi en uppföljare på samma ämne som vi snackade om för ett par veckor sedan. Den här gången har vi en riktigt spännande gästtalare som ger sin synvinkel och gör demo på NGINX Service Mesh.

Under webbinariet presenterar Leif vilket syfte ett Service Mesh har och berättar om bakgrunden. Han diskuterar när man bör välja ett Service Mesh och demonstrera hur NGINX angriper utmaningen i dynamiska miljöer.

Vad är NGINX Service Mesh

NSM består av ett enhetligt dataplan för east-west-trafik (service-till-service) och en native integration av NGINX Plus Ingress Controller för north-south-trafik, som hanteras av ett kontrollplan. Kontrollplanet är utformat och optimerat för NGINX Plus-dataplan och definierar de trafik management-reglerna som distribueras till NGINX Plus sidecars.

Med NSM deployas sidecar-proxies tillsammans med alla tjänster i meshen. De kan integreras med följande open source-lösningar:

  • Grafana – Visualisering av Prometheus metrics; den inbyggda NSM-instrumentpanelen hjälper dig att komma igång
  • Kubernetes Ingress controllers – Hantering av ingress- och egress-trafik för meshen
  • SPIRE –  Certificate Authority för hantering, distribution och rotering av certifikat för meshen
  • NATS – Skalbart meddelandeplan för att leverera meddelanden, såsom route-uppdateringar, från kontrollplanet till sidecars
  • Open Tracing – Distribuerad spårning (stöd för både Zipkin och Jaeger)
  • Prometheus – Insamling och lagring av mätvärden från NGINX Plus sidecar, till exempel antal requests, anslutningar och SSL handshakes

Conoa är partner till F5 och NGINX, kontakta oss om ni vill veta mer om deras produkter och lösningar. Läs mer om Nginx Service Mesh här [extern länk].

Dela inlägg

Senaste inläggen

Looking for information in English? Please visit our English website conoa.se/en »