Joacim Mårtensson – Senior Infrastructure Engineer till Conoa

Joacim-Mårtensson-Ny-Conoa

Idag kan vi stolt presentera vårt senaste nyförvärv Joacim Mårtensson. Joacim är en nyfiken och lösningsorienterad tekniker med fokus på effektivisering, optimering och automatisering. Han har lång erfarenhet från bank och finans och kommer senast från Handelsbanken.

– Med Joacim får vi ännu en riktigt vass kollega som kombinerar lång erfarenhet av att arbeta i IT-miljöer hos stora företag med en nyfikenhet på att lära sig nya teknologier, säger Pär Bergman, konsultchef på Conoa.

Senaste åren har Joacim arbetat mycket med automatisering, med fokus på Ansible. Han har gått direkt ut på uppdrag som Senior Infrastructure Engineer & Container Specialist, men vi har fångat honom för en välkomstintervju.

Hej Joacim, välkommen till Conoa. Hur känns det?
– Kul att vara här! Jag känner många som jobbar på Conoa sedan tidigare, och jag har faktiskt gått kurser inom både Docker och Kubernetes med Kenneth. Ska bli kul att gå in i rollen som konsult och jag är säker på att det kommer bli bra. Hoppas att vi får träffas i verkligheten snart, lite trist att bara träffa nya kollegorna via zoom.

Det hoppas vi alla! Du har kört första veckorna på nya uppdraget, hur är känslan?
– Riktigt, riktigt kul. jag får jobba med en del grejer som är nytt för mig och gänget jag arbetar tillsammans med är väldigt drivna! Det är mycket open source och jag tror att jag redan har fått se ett trettiotal produkter

Eftersom du söker dig till Conoa gissar vi att just open source ligger dig varmt om hjärtat?
– Har kört Linux i 20–25 år nu så det kan jag hålla med om.

Finns det något open source-projekt du vill tipsa om?
– På senare år har jag snöat in på smarta hem. Om du är intresserad av att komma igång med sådant så kan jag rekommendera home-assistant.io.

Vad gör du på fritiden, när du inte datar?
– Jag bor i Närtuna tillsammans med sambo och tre hundar. Vi har även även tre hästar, som jag dock inte rider på. Däremot tar jag gärna en tur på fyrhjulingen. Annars är jag en gamer sedan barnsben. Började med Commodore 64 och just nu blir det mest Divison 2 på PC.

Alltså en PC med Windows på?
– Yes, jag måste erkänna att det är så det är. Men till mitt försvar vill jag föra till protokollet att jag använder mycket Microsoft PowerToys, som är open source och ligger på github.


Varmt välkommen Joacim!

Dela inlägg

Senaste inläggen

Looking for information in English? Please visit our English website conoa.se/en »