Persistent storage, snapshots och kloner

Persistent Storage Fredrik Nygren NetApp Blogg Bild

Persistent storage, snapshots, kloner och Minecraft (!) var ämnet för veckans tillfälle av Snacka Kubernetes med Conoa. Nedan hittar du en inspelning av webbinariet. Anmäl dig här för att vara med live på nästa meetup.

Den här gången har vi med Fredrik Nygren som till vardags är Teknikchef på NetApp. Idag bjuder han på en kreativ demo där vi får se hur han nattetid genererar Minecraft-kartor genom schemalagda jobb i Kubernetes.

Persistent storage, snapshots, kloner och Minecraft med Fredrik Nygren, teknikchef på NetApp.

Persistent storage i Kubernetes? Demo!

Persistent storage är viktigt. Alla applikationer använder data och i de flesta Kubernetes-kluster finns ett behov av persistent volumes där data kan sparas, till exempel datafilerna till din MySQL-databas. Med Container Storage Interface (CSI) och en smart lagringslösning så kan du snabbt skydda och återställa volymer och till och med klona data för CI/CD eller rapporter, direkt ifrån kubectl.

I den här demon använder Fredrik en av världens mest installerade databasmotorer för att visa hur enkelt det kan vara att använda persistent volumes. Han pratar så klart om Minecraft, med 126 miljoner aktiva installationer, och rapporten är den här Google Maps-kartan som skapas från en klon av databasen varje natt: https://game.valteo.net

Fredriks demo inkluderar bland annat:

  • Persistent Storage
  • CSI for Kubernetes
  • Schemaläggning av cronjobs i Kubernetes
  • Skapa snapshots för dataskydd
  • Skapa kloner från snapshot
  • Deploya med kloner
  • Minecraft

Samarbetet mellan NetApp och Conoa

Genom ett nära samarbete mellan Conoa och NetApp stödjer vi kunden med införande cloud native-, container- och Kubernetes-infrastruktur. Som ”spindeln i nätet” har Conoa under långt tid byggt ett nätverk av experter för att stödja kunder vid modernisering av infrastruktur.

NetApp har ledande lösningar för datahantering i multihybrida molnmiljöer. Med hjälp av NetApps dataplattform ONTAP kan man bygga ett datalager som sträcker sig över lokala datacenter och multipla publika moln och fortfarande garantera säkerhet och kontroll över sin data.

Tillsammans hjälper vi kunder att övervinna utmaningar med persistent storage i moderna it-miljöer. Läs gärna mer i vår senaste e-bok där vi berättar om moderna storage för modern infrastruktur.

Dela inlägg

Senaste inläggen

Looking for information in English? Please visit our English website conoa.se/en »