Ian Andersson – Senior Infrastructure Engineer till Conoa

Ian Andersson Conoa

Vi välkomnar Ian Andersson som börjar sin anställning som konsult på Conoa den här veckan. Ian är en modern infrastrukturspecialist med tydligt DevOps-profil. Han kommer senast från en anställning som Technical Engineer på Basefarm

–  Det är verkligen kul att få in Ian som kommer ett bidra med både entusiasm och djup tekniskt kompetens. Att Ian har erfarenhet av att arbeta i samhällskritiska system och kombinerar det med ett genuint intresse för ny teknologi känns oerhört bra, säger Pär Bergman, konsultchef på Conoa.

Under de senaste åren har Ian driftat kunders verksamhetskritiska system med lösningar som RHEL, OpenShift, AWS, NGNIX, Apache, Redis, Mongo DB, MySQL, och mycket mer än så. På Conoa går han in i en roll som konsult och Senior Infrastructure Engineer.

Hej Ian, välkommen till Conoa. Hur känns det?
– Jag vet att detta kommer låta inställsamt, men för mig är det på riktigt lite av en dröm att jobba på Conoa. Jag vill jobba med open source, nya tekniker och kombinera det med att bygga och utveckla kritiska plattformar! Första gången jag kom i kontakt med Conoa var runt 2014 och genom åren har jag träffat på många Conoa-anställda. Jag gått kurser med Kenneth som instruktör och jag har arbetat tillsammans med flera konsulter.

På tal om Kenneth så har vi fått in en specialfråga från en anonym frågeställare. Hen undrar vilken som är din favoritpizza?
– En Al funghi på pizzerian Lilla Rött sitter alltid fint.
[tystnad]. Var det fel svar?

Vi tar oss snabbt vidare. Vad hoppas du få jobba med på Conoa?
– Kubernetes och AWS. Jag har jobbar med Linux och open source i 8-9 år så det mesta inom den världen ligger mig varmt om hjärtat. Eftersom jag är en gammal gamer vore det extra kul att arbeta med en gaming-plattform, men jag är öppen för alla typer av projekt så länge det finns driv bland kollegor.

Finns det något open source-projekt du vill tipsa om?
– Jag gillar verkligen TICK Stack som är en samling open source-komponenter för insamling av data, visualisering och monitorering.

Existerar fritidsintressen förutom att data och spela spel?
– Det blir faktiskt väldigt lite dataspelande nu för tiden. Istället blir det fler golf-rundor. Handikapp 20,7 just nu, och det ska sänkas under året. Annars älskar jag att lyssna på musik och att plinka på gitarren. Jag är en allätare men det blir ofta heavy metal.

Ett annat ”fritidsintresse” som just nu tar mer energi än vad det ger är katten Lester. Han har nämligen skaffat sig ovanan att börja sjunga klockan 5 på morgonen. En ovana som varken jag eller sambon är överlyckliga över. Så om någon känner en bra kattpsykolog är vi öppna för förslag.

Mjau, och varmt välkommen Ian!

Dela inlägg

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på email

Senaste inläggen

Vill du veta mer?