Zero Trust och Mutual TLS

Zero Trust Mutual TLS Blogg Bild

Zero Trust och Mutual TLS stod på agendan för Snacka Kubernetes med Conoa 27 maj. Nedan hittar du en inspelning av webbinariet. Anmäl dig här för att vara med live på nästa meetup.

Den här veckan har vi med oss Nichlas Ekman som är Senior DevOps-konsult på Conoa. Nichlas visar Zero Trust och implementerar Mutual TLS i Kubernetes. Vi benar även ut begreppen som förekommer i teknikdjungeln. Det blir väldigt mycket demo och inga slides.

Nichlas Ekman på Conoa om Zero Trust och Mutual TLS.

Vad är Zero Trust

Zero Trust ett koncept och tankesätt för hur du säkrar trafik och åtkomst för dina nätverk, program och din miljö. Detta synsätt hjälper till att säkra access för användare, slutanvändarens enheter, API:er, IoT, micro services, containrar och annat. Det bygger ett skydd för er personal, era workloads och er arbetsplats.

Förutsättningarna för Zero Trust är att någon eller något begär åtkomst till något. Du behöver verifiera att den eller det är pålitliga innan du ger dem åtkomst.

Det finns många produkter och tekniska lösningar för Zero Trust. I sin presentation nämner Nichlas Istio, Hashicorp, och Kuma. Även Palo Alto Networks, Nginx och Sysdig har mycket dokumentation och information som är väl värd att läsa in sig på.

Dela inlägg

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på email

Senaste inläggen

Vill du veta mer?