Sebastian Schäfer – Senior DevOps Engineer till Conoa

Sebastian Schäfer Conoa Blogg bild 1200x630

Äntligen kan vi presentera Conoas senaste nyförvärv Sebastian Schäfer. Sebastian är en mycket erfaren IT-specialist med tydlig DevOps-profil. Han kommer att tillhöra Conoas team av Seniora DevOps-konsulter som hjälper kunder i sin transformation mot modern IT-infrastruktur.

Kul att ha Sebastian på plats i teamet! I Sebastian får vi in en riktig lagspelare som förstår värdet av att dela kunskap med både kollegor och kunder. Han har både den personlighet och kompetens som krävs för att arbeta med våra strategiskt viktiga kunder, säger Pär Bergman, konsultchef på Conoa.

Sebastian kommer närmast från Extenda Retail och han har tidigare arbetat i spännande tekniska roller i både Sverige och Tyskland.

Hej Sebastian, välkommen till Conoa. Vi börjar med en klassik sportfråga, hur känns det?
– Jätte, jättebra! Jag är glad att Conoa hittade mig, eller rättare sagt att vi hittade varandra. Jag ser verkligen fram emot att träffa alla nya kollegor och att få djupdyka i Kubernetes. Början på ett nytt, spännande äventyr!

Ja, vi har förstått att du ser fram emot att fokusera mer på tekniken igen. Vad vill du jobba med framöver, om du fick önska helt fritt?
– Drömmen är ett lagom långt konsultuppdrag med fokus på DevOps och Kubernetes. En migrering från en föråldrar infrastruktur till en automatiserad och skalbar miljö. Helt enkelt ett uppdrag där plattformen jag är med och bygger gör en märkbar skillnad för kundens utvecklare och kunders kund. Vore extra spännande att få vara med och bryta ner en riktigt stor monolit till mikrotjänster.

Eftersom du söker dig till Conoa gissar vi att open source ligger dig varmt om hjärtat?
– Absolut! Jag gjorde min första Linux-installation runt 1998. Det var Suse 5.3. som låg på en disk som följde med IT-tidningen c’t (Magazin für Computertechnik). Jag gillar idén med öppenhet, och att lösningar blir bättre och säkrare när fler har tillgång till koden.

Du lämnade Tyskland för Sverige för fyra år sedan?
Stämmer bra, jag växte upp några mil norr om Frankfurt och har bott i ett par olika städer i Tyskland. Längst bodde jag i Bonn där jag arbetade som DevOps Engineer på Deutsche Welle.

Jag har länge varit ett stort fan av Sverige och förälskade mig i staden Stockholm för ett par år sedan. 2017 bestämde jag mig. Jag gick all-in på att lära mig svenska, tog mitt pick-och-pack och flyttade hit. Och nu vill jag bo i Stockholm för alltid!

Vad gör du på fritiden?
– Jag utforskar Sverige! Cyklar så mycket jag kan och försöker hålla mig i form med styrketräning. Jag älskar att fota så det har blivit många besök på Fotografiska museet i Stockholm.

Sen är jag ett stort fan av hårdrock och ser fram emot att besöka världens bästa festival Sweden Rock så snart det blir tillåtet igen.

Redaktionen nynnar och funderar på hur man får till en bra mashup av Du Hast och Stockholm i mitt hjärta.
Herzlich willkommen Sebastian Schäfer!

Dela inlägg

Senaste inläggen