Mattias Nilsson – ny konsult hos Conoa

Mattias Nilsson DevOps konsult på Conoa

Idag presenterar vi vår nya kollega Mattias Nilsson. Han har direkt gått ut på uppdrag som Senior DevOps & Kubernetes Engineer hos en av Conoas kunder inom Telecom.

Mattias har precis rätt profil för den typen av uppdrag vi tar just nu. Han har tung utvecklarkompetens och har på senare år rört sig mer mot infrastruktur hållet. Idag är han en ”DevOps” i dess sanna mening, säger Pär Bergman, konsultchef på Conoa.

Mattias kommer senast från Edgeware där han arbetade i en roll som Software Developer Cloud Infrastructure. På Conoa går han in i en roll som Senior DevOps-konsult.

Hej Mattias. Hur känns det att komma in på Conoa?

­– Riktigt kul såklart! Känns som att Conoa är ett välkomnade och trevligt gäng. Alla ställer frågor och verkar vara genuint intresserade av att veta vad jag har gjort tidigare och kommer att jobba med framöver.

Kan du berätta lite om din bakgrund inom IT?

– Jag har arbetat som utvecklare i drygt 15 år, och har erfarenhet av design, programmering och test av mjukvara. Första 10 åren var jag på Ericsson i olika roller. Lite förenklat kan man säga att jag rörde mig från att vara ren kodare mot att arbeta mer med infrastruktur och tooling. Med mer erfarenhet tog jag även ledarroller som Scrum Master och Team Lead.

Nu kommer jag från Edgeware som arbetar med produkter för streaming av TV och video. Där ansvarade jag för utvecklingsmiljön. Jag arbetade mycket med pipelines och den interna molnmiljön. Sista åren har jag bland annat arbetat med AWS och EKS.

Nu är jag riktigt taggad på att fördjupa mig ännu mer i infrastruktur, Kubernetes och cloud.

Eftersom du söker dig till Conoa gissar vi att open source ligger dig varmt om hjärtat?

– Jag är absolut en stor användare av open source. Det jag uppskattar mest är att man enkelt kan se koden för att på så sätt förstå mjukvaran bättre.

CI/CD och automatisering ligger mig varmt om hjärtat, och då blir det såklart mycket Jenkins, Ansible och Terraform. Får även passa på att nämna Python, som jag har brottats en hel del med!

Är det bara data som gäller?

– Nej, men det är absolut både ett jobb och ett intresse. Men mer ett jobb nu för tiden. Musik är den stora grejen i mitt liv. Spelar gitarr i bandet Drop In Elite. Du får gärna dela vår Spotify-länk om du skriver något om det – gudarna ska veta att vi behöver lyssningar för att bli ekonomiskt oberoende.

Annars tränar jag en del, mest löpning just nu. Utförsåkning är ett annat stort intresse, blir flera resor per år med familj och kompisar.

Sists men inte minst. Hur skulle nästa uppdrag se ut om du fick välja helt fritt?

– Jag tycker om att göra saker hands-on i en DevOps-roll. Trivs bäst i små och effektiva team där man snabbt lär känna varandra. Jag tycker att det ska vara snabbt till beslut och finnas stora möjligheter att påverka. Men ska kunna komma på en idé på morgonmötet, och köra i produktion redan samma dag.

Hjärtligt välkommen Mattias!

PS. Här är spotify-länken till Mattias band Drop In Elite

Dela inlägg

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på email