Gasellföretag 2021 – Conoa utses till gasell för sjätte året i följd

Gasellföretag 2021 Conoa

Conoa utses till Gasellföretag även 2021, och upprepar därmed bedriften från 2016, 2017, 2018, 2019 och 2020. Utmärkelsen delas ut till de snabbast växande företagen i Sverige, och mindre än 1 procent av Sveriges aktiebolag uppfyller kraven för att få kallas Gasellföretag.

– Att utnämnas till Gasellföretag 2021, för sjätte året i rad är en riktigt fin bedrift. Eftersom tillväxt är grundkriteriet för att utnämnas till gasell blir det svårare och svårare att lyckas för varje år som går. Men vi gjorde det igen! Vi tackar kunder, partners och inte minst alla fantastiska medarbetare som gjort den här prestationen möjlig, säger Thomas Ljungfeldt, vd för Conoa.

Läs mer om Conoa här.

DI Gasellföretag 2021

Sverige behöver tillväxt och Sveriges entreprenörer behöver inspiration, praktisk kunskap och goda förebilder. Därför utser Dagens industri de snabbast växande företagen i Sverige till Gasellföretag. Det har de gjort sedan år 2000.

Gasellundersökningen rankar Sveriges mest framgångsrika företag i 21 län. Undersökningen bygger på företagets fyra senaste årsredovisningar. Mindre än 1 procent av Sveriges aktiebolag uppfyller kraven för att få kallas Gasellföretag.

För att utses till Gasell måste företaget uppfylla alla kriterier. Det görs dessutom en helhetsbedömning av bolaget där ytterligare parametrar som visar på sund verksamhet vägs in. Ett gasellföretag har:

  • En nettoomsättning som överstiger 10 miljoner kronor, enligt den senaste årsredovisningen.
  • Minst tio anställda, enligt den senaste årsredovisningen.
  • Minst fördubblat sin omsättning, om man jämför det första och det senaste räkenskapsåret i den fyraåriga undersökningsperioden.
  • Ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren.
  • Ett positivt samlat rörelseresultat för de fyra senaste räkenskapsåren.
  • I allt väsentligt vuxit organiskt, inte genom förvärv eller fusioner.
  • Sunda finanser.

Mer information om utmärkelsen hittar du här.

Dela inlägg

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på email