Thore Karlsson – ny Linux-konsult hos Conoa

Thore Karlsson, Conoa

Vi hälsar Thore Karlsson välkommen till Conoa. Han har över 15 års erfarenhet från IT-branschen och går in en roll som Linux-konsult.

Med Thore får vi in en kollega som har extremt god kommunikationsförmåga, och han är faktiskt prisbelönt för sina insatser inom support. Han har bra teknisk kompetens redan idag och brinner för att fördjupa sina kunskaper framöver. Jag är övertygad om att han kommer att passa perfekt i konsultrollen på Conoa, och vi ser fram emot att fortsätta utvecklas tillsammans, säger Pär Bergman, konsultchef på Conoa.

Thore kommer senast från anställning på Bits Data. Arbetet på Conoa inleds med att han går ut på uppdrag som Linux Engineer och Support Technician.

Hej Thore. Hur känns det att komma in på Conoa?

­– Jo tack, det känns väldigt bra! Lite nervöst men ska bli riktigt kul att fokusera fullt ut på Linux.

Kan du berätta lite om din bakgrund inom IT?

– Jag är en IT-generalist och har jobbat främst med support. Under 8 år jobbade jag på Karolinska Institutets avdelning LABMED och assisterade ett antal kända forskare. Därefter jobbade jag ett tag som generell IT support på Kisel.

Senaste fem åren har jag arbetat som supporttekniker på Bits Data. Där har jag bland annat supporterat kunderna med IT problem mot driftplattformen, men även gett stöd till slutanvändare.

Nu ser jag fram emot att bli bättre på Linux, och jag ser fram emot att jobba med gänget på Conoa.

Eftersom du söker dig till Conoa gissar vi att open source ligger dig varmt om hjärtat?

– Absolut. Har under mina år sett flera företag som låser in sig i system som de sedan är fast i och ibland utan support efter en tid.  Open source ger flera möjligheter för viktiga system som skall driftas under lång tid.

Har du något open source-verktyg som du använder mycket och vill tipsa om?

– För ca 10 år sedan använde jag alltid en Ubuntu Live distribution för att säkrare och snabbare kunna flytta användarfiler vid nyinstallationer. Men idag gillar jag att använda programmet Glances för att få en bra koll över systemets resurser.

Är det bara data som gäller?

– Gillar att mecka med bilar (ibland). Har en P1800 årsmodell 65 som jag någon gång ska få ut på vägen igen. Har även ett starkt naturintresse och kan drömmer om att hitta en gård ute på landet lagom till pensionen!

Avslutningsvis. På Conoa kommer du att tryckas på utbildningar inom Kubernetes, och svaret på alla dina frågor finns en sannolikt en slack-meddelande bort. När plockar du din CKA-certifiering?

– Jag ska bara dricka upp kaffet först.

Hjärtligt välkommen Thore!

Dela inlägg

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på email