VMware Tanzu

VMware Tanzu Rudi Martinsen Proact


VMware Tanzu stod på agendan under Snacka Kubernetes med Conoa 10 mars 2022. Anmäl dig här för att vara med live på nästa meetup.

Denna vecka har vi med oss vår kollega Rudi Martinsen från Proact IT Norge. Rudi är specialiserad inom VMware och arbetar i flera Tanzu-projekt. I dag får vi en introduktion till Tanzu och de olika lösningarna som erbjuds. Vi få se hur man kör Kubernetes in vSphere och tittar på Tanzu Kubernetes Grid.

Se inbäddad video nedan eller titta via denna Youtube-länk: https://youtu.be/zItWdvqA5B8


Varför VMware Tanzu?

Sannolikheten är stor att ert företag redan har en VMware-miljö i produktion. Insteget att att köra Kubernetes direkt i denna miljö kan vara kortare genom intåget av Tanzu. Det är helt enkelt lättare för en VMware-administratör att komma igång med Kubernetes eftersom man känner igen sig i gränssnitt och terminologi.

Säljpitchen för plattformen väldigt lik andra plattformar: VMware Tanzu gör att du kan bygga, köra och hantera moderna appar på vilket moln som helst – och kontinuerligt leverera värde till dina kunder. Med VMware Tanzu kan du förenkla multi cloud operations och frigöra tid för utvecklare genom att de enkelt får tillgång till rätt resurser. Plattformen gör det möjligt för utvecklings- och verksamhetsteam att arbeta tillsammans på nya sätt som levererar transformativa affärsresultat.

Tanzu Kubernetes Grid Service

Ett Tanzu Kubernetes-kluster är en distribution av containerorkestreringsplattformen Kubernetes med öppen källkod som är byggd, signerad och supporteras av VMware. Du kan provisionera och hantera Tanzu Kubernetes-kluster på Supervisor Cluster genom att använda Tanzu Kubernetes Grid Service. Ett Supervisor Cluster är ett vSphere-kluster som är aktiverat med vSphere med Tanzu.

Det finns starka skäl till varför container tekniken blivit så populär. Trots att arbetet med att utveckla en container-plattform är omfattande, är fördelarna påtagliga. Flexibiliteten gör att företaget kan effektivisera sina arbetssätt utan att öka trycket på de IT-ansvariga samtidigt som värdet ökar för verksamheten. Kontakta Conoa om du vill veta mer om hur vi kan hjälpa er med container-plattformar och Kubernetes.

Dela inlägg

Senaste inläggen

Looking for information in English? Please visit our English website conoa.se/en »