Jon Svendsen – Senior DevOps-konsult till Conoa

Jon Svendsen Conoa

Vi säger hej till Jon Svendsen som är i förste man in i Conoas team i Göteborg. Jon har arbetat i Unix- och Linux-miljöer i drygt 15 år, på senare år har han fokuserat på bland annat CI/CD tooling, Docker och Kubernetes.

– ”Jon tickar mer eller mindre i alla boxar för att lyckas i rollen som konsult på Conoa. Han är prestigelös, social och självgående. Dessutom har han helt rätt teknisk profil redan idag, och han brinner för att fördjupa sina kunskaper ännu mer inom Kubernetes”, säger Daniel Sigwid, konsultchef på Conoa.

Hej Jon. Hur känns det?
– Jo, det börjar ju väldigt bra med en konferensresa till medelhavet! Kommer bokstavligen rakt in i värmen. Så med ett par ouzo innanför skjortan vill jag nog påstå att jag känner mig laddad inför höstens utmaningar som Kubernetes-konsult!

Berätta lite om din bakgrund inom IT
– Jobbat många år på Com Hem som Linux/Unix Sysadmin. Jag har i princip varit med på hela Com Hems tillväxtresa fram till de slogs ihop med Tele2. Personligen har jag jobbat med mer eller mindre det mesta som faller inom IT-ansvaret för ett Telecom-bolag. Det betyder att jag haft haft förmånen att bygga en ganska bred kunskapsbank inom IT.

Nämnvärt i det här sammanhanget är att jag drev implementationen av Kubernetes. Så här i efterhand kan jag nog säga det var det mest utmanade projektet jag varit involverad i genom åren, framför allt eftersom det inte enbart var en teknisk utmaning.

Efter en period inom Tele2 valde jag att hoppa över till en bank. Där har det varit stort fokus på compliance, säkerhet och stabilitet. Men även en hel del hands-on kring nätverk och brandväggar, vilket jag inte har jobbat så mycket med tidigare. Mycket utvecklande!

Eftersom du söker dig till Conoa gissar vi att open source ligger dig varmt om hjärtat?
– Jo, visst är det så. Vi som jobbar med Linux andas i princip open source, det är ju default-läge att rota fram något ur open source-lådan när ett nytt behov dyker upp.

Finns det ett open source-verktyg du vill tipsa om?
– Jag utvärderar Joplin just nu, och får se om det kan var något för mig. Men som tips? Om man inte har slängt ett getöga på Grafana Loki ännu tycker jag man skall göra det omgående.

Vad gör du på fritiden utöver att data?
– Jag bor i Ljungskile tillsammans med mina två grabbar, så mestadels blir det vanligt hederligt familjeliv. När tiden finns tar jag gärna båten för en fisketur på havet. Ett litet projekt som pågår just nu är att jag renoverar en gammal flakmoppe som jag planerar att dundra på fram på nästa sommar.

Vi som har fått umgås med Jon i Aten ett par dagar har förstått att han kommer att passa perfekt in i gänget, och vi ser fram emot att lära känna varandra ännu bättre. Varmt välkommen Jon!

Dela inlägg

Senaste inläggen

Dapr – Mårten Cassel Snacka Kubernetes
Snacka Kubernetes med Conoa

Dapr

Kustomize Fredrik Broman Conoa
Snacka Kubernetes med Conoa

Kustomize

Looking for information in English? Please visit our English website conoa.se/en »