Ola Gustafsson – Senior DevOps Engineer till Conoa

Ola Gustafsson Conoa

Vi säger hej till Ola Gustafsson som går in i Conoas team i Göteborg. Ola är en erfaren DevOps Engineer som lång erfarenhet av att arbeta med infrastruktur både on-prem och i molnet. Han är en globetrotter som nu slagit ner bopålarna i Hjo.

– ”Ola är en tekniker som drivs av att förenkla och förbättra IT-plattformar. Han har den långa erfarenhet som krävs för att lyckas att förändra stora IT-miljöer till något som är bättre. Dessutom är han drivande och har en positiv inställning vilket smittar av sig på övriga i teamet”, säger Daniel Sigwid, konsultchef på Conoa.

Hej Ola. Hur känns det?
– Jag är supertaggad. Känns kul att komma in på Conoa som är nummer ett när det gäller container-plattformar. Jag har skuggat Conoa i över tre år nu och äntligen har man kommit på plats! 

Berätta lite om din IT-bakgrund
– Min största styrka är erfarenheten från olika miljöer, allt ifrån bilindustrin, bank, energi, telekom till det senaste inom träindustrin. Jag har jobbat med IT sedan 2000 och har arbetat i bland annat lilla London, riktiga London, Bristol, Manchester och i Norge. Har nu hållit mig i Västra Götaland de senaste 10 åren. Att arbeta med olika tekniker och i olika miljöer har varit väldigt utvecklande. 

Sedan ett par år ligger mitt fokus på Kubernetes, och där finns det mycket coola saker kvar att lära. Skall försöka ta Kubernetes-certifieringen CKA senare i år och CKAD nästa år.

Eftersom du söker dig till Conoa gissar vi att just open source ligger dig varmt om hjärtat?
– Linux har varit min hemmaplan hela livet. Började som en hobby genom att slänga ut föräldrarnas Windows 95 och installera Debian 1.1 (Buzz), till att nu sitta med Ubuntu 22.04 på min laptop och nu få jobba med samma plattform. Det är få förunnat.

Finns det något open source-verktyg du vill tipsa om?
– Ja, faktiskt. Och detta kommer vara lite kontroversiellt då det är ett verktyg ifrån Microsoft! Jag kör VS Code på min Ubuntu med en massa appar/extensions. Jag kan verkligen rekommendera Kubernetes extension där man kan drifta en eller flera kluster från VS Code

Vad gör du på fritiden utöver att data?
– Jag har ett hus i Hjo vilket tar det mesta av min fritid. Men vad gör man inte för att ungarna ska få den snyggaste poolen i Skaraborg? Annars är jag lite av en ”rainman” och kan rabbla upp all möjlig sportstatistik. Favoritlaget är Liverpool FC. Andra intressen är skidåkning i park, golf, pingis och att spela ”gubba-fotboll”.


Vi som har fått möjlighet att hänga med Ola i Aten ett par dagar har förstått att vi har att göra med en virvelvind. Han tackar inte nej till diskussioner om varför Man United är mindre dåligt än Man City, eller vilken backuplösning som funkar bäst med Kubernetes.

Varmt välkommen Ola!

Dela inlägg

Senaste inläggen

Dapr – Mårten Cassel Snacka Kubernetes
Snacka Kubernetes med Conoa

Dapr

Kustomize Fredrik Broman Conoa
Snacka Kubernetes med Conoa

Kustomize

Looking for information in English? Please visit our English website conoa.se/en »