Filip Lundqvist – DevSecOps Engineer till Conoa

Filip Lundqvist Conoa Blogg

Vi välkomnar Filip Lundqvist som gör sin första vecka som konsult på Conoa. Filip går direkt ut på uppdrag men vi lyckades fånga honom för en välkomstintervju.

Filip kommer senast från Iver där han har arbetat med driftlösningar med fokus på säkerhet. På Conoa kommer han att konsulta i roller som DevOps och DevSecOps Engineer.

–  Den bästa referensen är när våra nuvarande kollegor verkligen rekommenderar en rekrytering, och Filip har fått riktigt fina vitsord. Filip har en modern DevOps-profil och har ett säkerhetstänk som är väldigt efterfrågat just nu. Jag är övertygad om att vi har scoutat en superstjärna, säger Daniel Sigwid, konsultchef på Conoa.

Hej Filip, välkommen till Conoa. Hur känns det?
– Det känns alldeles perfekt. Jag har haft span på Conoa under en längre tid efter att ha arbetat tillsammans med två Conoa-konsulter på ett tidigare uppdrag. Docker-kungen Mårten och CI/CD-kungen Fredrik hade bara gott att säga om företaget.

Berätta lite om din IT-bakgrund
– Professionellt har jag formats mycket av tiden på KTH där jag läste datateknik med inriktning mot mjukvaruutveckling. Säkerhetsperspektivet är väldigt viktigt för min del, och jag tycker att man ser att stora bolag i allt större inför säkerhetslösningar som är sprungna ur open source, vilket såklart passar utmärkt när man arbetar på Conoa. Det var även under studietiden som jag på riktigt fick upp ögonen för Linux och open source. Arbetsmässigt har jag haft roller både som utvecklare och inom operations och drift.

Vad hoppas du få jobba med på Conoa?
– Framöver ser jag fram emot att göra ett rejält djupdyk in i container- och Kubernetes-världen. Framför allt vill jag fördjupa mig kring de säkerhetsutmaningar det innebär att arbeta i cloud native-miljöer. Jag har arbetat en hel del med det tidigare, men nu får jag trettio kollegor att ställa frågor till!

Drömuppdraget?
– Att bygga effektiva och säkra molnplattformar för en organisation som arbetar med elektrifiering? Det vore spännande!

Finns det några verktyg du vill tipsa om?
– Säkerhet är en grundpelare i det mesta jag gör, och jag har flera tips. Speciellt när det gäller hotmodellering, som är ett bra sätt att resonera kring säkerhetsarkitektur och attackvektorer. BloodHoud, som man kan använda för att pen-testa och modellera AD, det finns både i gratis och Enterprise-version. MAL, alltså Meta Attack Language är ett open source-ramverk för modellering av cyberattacker, det är väldigt användbart! Sen vill jag även lyfta fram SecuriCAD som är riktigt bra för att förutse och simulera cyberattacker.

Fritidsintressen utöver data?
– Håller på med Brasiliansk Jiu-Jitsu sedan något år tillbaka. Det började med att en kompis behövde en slagpåse, och jag har verkligen fastnat för den träningsformen. Har även hittat gnistan för utförsåkning igen, och jag ser fram emot en Åre-resa med Conoa till våren!

Vi tackar Filip för intervjun och säger varmt välkommen till Conoa!

Dela inlägg

Senaste inläggen

Dapr – Mårten Cassel Snacka Kubernetes
Snacka Kubernetes med Conoa

Dapr

Kustomize Fredrik Broman Conoa
Snacka Kubernetes med Conoa

Kustomize

Looking for information in English? Please visit our English website conoa.se/en »