Peter Karlsson – Senior lösningsarkitekt till Conoa

Peter Karlsson Conoa

Vi välkomnar Peter Karlsson till Conoa. Peter är en mycket erfaren lösningsarkitekt som kommer att konsulta, hålla utbildningar, leda workshops och stödja säljorganisationen genom pre-salesarbete.

Med Peter får vi in en kollega som är otroligt erfaren och som samtidigt har kvar sin nyfikenhet kring att lära sig nya teknologier. Han kommer vara en viktig pjäs när vi fortsätter att stärka Conoas position som en trusted advisor inom cloud native och containerisering, säger Daniel Sigwid, konsultchef på Conoa.

Välkommen Peter. Varför blev det Conoa för din del?
– Jag blev introducerad under ett event med en av Conoas partners. Jag fastnade givetvis direkt för Conoas teknikinriktning. Men det som verkligen fick mig på fall var ödmjukheten hos alla jag träffade under processen, men framför allt att jag snabbt insåg att på Conoa finns det många som kan mycket mer än mig om container-teknik och Kubernetes. Så nu ska jag dammsuga mina nya kollegor på så mycket kunskap som möjligt!

Berätta lite om din IT-bakgrund
– Jag har jobbat länge i branschen, både som utvecklare och med operations i både datacenter och cloud. Stora delar har jag arbetat på BEA Systems och sedermera Oracle. Det blev över 20 år i olika roller som bland annat lösningsarkitekt. Senaste tio åren har jag lagt fokus på molnlösningar och modernisering av applikationer. Har jobbat en hel del med AWS och väldigt mycket med Oracle Cloud. Oracle Cloud är för övrigt väldigt underskattat. Användarupplevelsen är riktigt bra och man har förenklat saker som är onödigt komplexa i vissa andra moln.

Jag har som sagt varit med i gamet ett tag. Tillgänglighet, failover, driftsäkerhet och så vidare har alltid varit, och kommer alltid att vara avgörande – det är bara det att vi löser det med nya teknologier. Och det nya kommer jag att djupdyka in i nu!

Ja, vad hoppas du få jobba med på Conoa?
– Mer dedikerat med Kubernetes! Jag är van vid att funktionalitet som klustring, säkerhet och tillgänglighet byggs in i en applikationsplattform, och nu finns det i stället i Kubernetes. Att kunna bygga mikrotjänster med containrar ger oss en väldigt liten overhead. Det jag gillar allra bäst med hela det här skiftet är att man som kund blir mindre beroende av leverantören. Ska bli kul att ta en bred roll på Conoa med olika typer av konsultuppdrag, hålla utbildning, leda workshops och så vidare.

Drömuppdraget?
– Få vara med att hjälpa en kund att komma i gång med Kubernetes, och följa bolagets resa fram att de får verklig nytta av det i sin produktion.

Din relation till open source?
– Jag brinner ju för både utveckling och drift vilket gör det naturligt att använda open source. Linux har jag arbetat med så länge det har funnits, och jag kämpade kanske lite för tidigt med Red Hat Linux på laptoppen. Att automatisera så mycket som möjligt är en av mina käpphästar, så där blir det både Ansible och Terraform.

Fritidsintressen utöver data?
– Sport och träning har alltid varit en viktig del av min vardag. Har sysslat med styrketräning sedan 12-13 årsåldern och faktiskt lite mer seriös bodybuilding. Är även certifierad kinesiolog och hjälper klienter på hobbybasis. Att paddla havskajak och utförsåkning är andra intressen. Jag har även ett brinnande musikintresse. Har varit gitarrist i diverse rock- och bluesband genom åren. Just det, nu håller jag på att ta motorcykelkörkort. Så jag fyller min fritid!

Annars kanske det kan vara intressant att veta att jag bor i bor i Sunnersta söder om Uppsala tillsammans med hustru, och barn som flyttar in och ut med jämna mellanrum.

Vi tackar Peter för intervjun och säger varmt välkommen till Conoa!

Dela inlägg

Senaste inläggen

Dapr – Mårten Cassel Snacka Kubernetes
Snacka Kubernetes med Conoa

Dapr

Kustomize Fredrik Broman Conoa
Snacka Kubernetes med Conoa

Kustomize

Looking for information in English? Please visit our English website conoa.se/en »