Dapr

Dapr – Mårten Cassel Snacka Kubernetes

Dapr stod på agendan för Snacka Kubernetes med Conoa 24 november 2022. Anmäl dig här för att vara med live på nästa meetup.

Snacka Kubernetes leds återigen av Mårten Cassel som är Senior DevOps Engineer på Conoa. Mårten introducerar oss till Distributed Application Runtime och diskuterar olika koncept. Han visar även en deployment och går igenom ämnen som konfigurering, säkra deployments, skalbarhet och felsökning.

Mårten gör demo med en enkel app som strömmar Kubernetes events till en browser via Dapr. Du hittar demon här.

Se den inbäddade inspelningen nedan eller prenumerera på vår Youtube-kanal här.

Presentation och demo med Mårten Cassel

Kort om Dapr

Distributed Application Runtime tillhandahåller API:er som förenklar anslutningar mellan mikrotjänster. Oavsett om ert kommunikationsmönster är service-to-service-anrop eller pub/sub messaging, hjälper Dapr er att skriva stabila och säkra mikrotjänster.

Genom att låta en sidecar ta hand om de komplexa utmaningarna som service discovery, message broker integration, kryptering, observerbarhet och hantering av secrets, kan du fokusera på affärslogik och hålla din kod enkel. Läs mer här.

Dela inlägg

Senaste inläggen

Kubegres | Snacka Kubernetes med Conoa 23 mars 2023
Snacka Kubernetes med Conoa

Kubegres

Looking for information in English? Please visit our English website conoa.se/en »