Anders Johansson – Senior System Engineer till Conoa

Anders Johansson Conoa

Vi välkomnar Anders Johansson som gör sin första vecka som konsult på Conoa. Under on-boarding på nya kontoret i Frösundavik fick vi audiens för en välkomstintervju med Anders.

Anders kommer senast från Etraveli där han har arbetat som Sysops, Devops och Container Platform Administrator. Han är en senior tekniker med djup specialistkunskap inom implementering och arkitektur av hybrid IT-infrastruktur. Anders kommer att tillhöra Conoas konsultgrupp i Göteborg och går in i en roll Senior System Engineer.

–  Anders har redan djup kompetens inom container-teknik och har ett genuint intresse för att lära sig nya verktyg. Han har bred kompetens och kan ta många olika roller. Och han väldigt trevlig och bra på att hantera folk. Tickar helt enkelt alla boxar som krävs för att lyckas konsult hos oss., säger Daniel Sigwid, konsultchef på Conoa.

Hej Anders, välkommen till Conoa. Hur känns det?

– Det känns jättebra! Jag är taggad för att konsulta igen, med större friheten och möjlighet att styra arbetsuppgifter och tid. Det känns som ett naturligt steg i karriären att anta en utmaning att gå in som specialist och hjälpa kunder att införa ny teknologi.  

Berätta lite om din IT-bakgrund

– Jag har alltid varit nyfiken och velat ta reda på hur saker fungerar under huven. Börjad tidigt med att jag pillade söder farfars bandspelare. Klippte av en elkabel, stoppade in örat och poff – det var väl där jag blev som jag blev. Mönstret fortsatte i högstadiet med att jag la stor del av rasterna på att ta sönder 286:orna i datasalen, så att jag därefter fick fixa det under lektionstid.

  • Sen skärpte jag till mig lite, tog kurser inom PC och nätverk och läste till teknikingenjör vid tekniska institutet. Har jobbat inom IT sedan 2006, stora delar i rollen som konsult. Runt 2017 började jag fokusera mer på container och Kubernetes.

Vad hoppas du få jobba med på Conoa?

– Jag går såklart till Conoa för att jobba med container-plattformar i olika former. Jag har ganska bred kompetens och gillar att arbeta med olika saker. En specifik sak som jag hoppas få nörda ner mig ännu mer i är Cilium.

Drömuppdraget?

– En mixad roll där jag får jobba med arkitektur, implementation och utbildare. Helheten helt enkelt. Att bygga något från grunden, utbilda och lämna över till kund, och få ett ”wow, detta kommer att förenkla min vardag” som tack, det är det bästa jag vet.

Finns det några verktyg du vill tipsa om?

– Det får blir Cilium. Jag har använt det ganska länge men jag förvånas fortfarande av hur revolutionerade det är och vad man kan lösa. Nätverk och säkerhet är spännande grejer!

Relationen till open souce?

– Jag är inte någon fundamentalist, har jobbar i Windows-miljöer i väldigt många år. Men, jobbar man i container-världen så jobbar man med open source. Punkt slut. Och jag gillar som sagt att veta vad som finns under huven.

Fritidsintressen utöver data?

­– Träning är en viktig del av mitt liv och jag tog nyligen svart bälte i Brasiliansk jujutsu. Därför behövde jag en ny utmaning så i år blir det Stockholm Marathon och Göteborgsvarvet! Annars är skog och natur väldigt viktigt för mig. Jag är ofta ute hajkar och brötar runt bland granarna. Rådjur- och småviltsjakt är en del av det intresset.

Något mer du vill berätta?

– Jag kanske ska dra en vits? Farsans är egentligen familjens expert men jag bjuder på min bästa: Vilket land i Europa har flest invånare? Gööörmäny.

Lite mer seriöst vill jag även passa på att tipsa fler i Göteborgstrakten att läsa mer om karriärsmöjligheterna på Conoa – känns som att vi bygger ett riktigt vasst team!

Kul. Vi tackar Anders för intervjun och säger varmt välkommen till Conoa!

Dela inlägg

Senaste inläggen

Looking for information in English? Please visit our English website conoa.se/en »