Jakob Stäck – Senior System Engineer till Conoa

Jakob Stäck Conoa

Vi välkomnar Jakob Stäck som nu inleder sin andra vecka som konsult på Conoa. Självklart har vi fångat honom för en intervju för att känna honom och hans mål med sin nya roll.

Jakob har tidigare arbetat på Pixlo där han var ansvarig för IT-miljön, inklusive lagring, nätverk, virtualisering, servrar och klienter. Han är en erfaren tekniker som strävar efter att effektivisera och automatisera. Jakob kommer att tillhöra en av Conoas konsultgrupper i Stockholm.

–  Jakob har den nyfikenhet och erfarenhet som krävs för att hitta hållbara lösningar på komplexa problem. Han kommer att bli en viktig del i vår grupp och vi ser fram emot att lära känna honom bättre, säger Pär Bergman, konsultchef på Conoa.

Jakob, välkommen till Conoa. Hur känns det?
– Det känns alldeles utmärkt och jag ser fram emot att återgå till rollen som konsult och fokusera helt på teknik.

Berätta lite om din IT-bakgrund!
– Mitt intresse för IT kommer från min pappa som arbetade inom branschen. Efter att ha läst naturvetenskap på gymnasiet, läste jag Linux-system på yrkeshögskola. Sedan dess har jag arbetat inom branschen i drygt 10 år, främst med Linux-miljöer. Jag har arbetat inom media, gaming och telecom, både som anställd och som konsult.

Vad hoppas du få jobba med på Conoa?
– Jag ser fram emot att återgå till rollen som konsult. Teknikmässigt ser jag fram emot att fördjupa min kunskap inom cloud och Kubernetes, och kanske även OpenStack.

Vad är ditt drömuppdrag?
– Mitt drömuppdrag är att bygga upp en HPC-miljö från grunden. Jag vill ha stor frihet under eget ansvar, med tekniska utmaningar och möjligheter att testa nya tekniker.

Vad är din inställning till Open Source?
– Jag är en stark förespråkare för Open Source-lösningar, främst på grund av den begränsade friheten med proprietary-lösningar. Som tekniker är det mycket frustrerande när man inte kan implementera en funktion på grund av höga kostnader.

Har du något verktyg du vill tipsa om?
– Detta är en svår fråga! Men först och främst installerar jag VIM när jag får en ny dator. Förutom det, tycker jag Foreman och Satellite löser utmaningar på ett bra sätt.

Fritidsintressen utöver data?
– Utöver teknik är jag en matälskare och gillar att både laga mat själv och gå ut för att prova på nya rätter. Jag är en före detta sjöscout och seglade mycket i min ungdom, vilket är en hobby jag försöker hålla igång. På senare år har jag också börjat med att röka cigarrer.

Något mer du vill berätta?
– Tyvärr inte något mer intressant. Nu känner ni mig utan och innan.


Tack för intervjun Jakob! Vi välkomnar dig varmt till Conoa.

Dela inlägg

Senaste inläggen

Kubegres | Snacka Kubernetes med Conoa 23 mars 2023
Snacka Kubernetes med Conoa

Kubegres

Looking for information in English? Please visit our English website conoa.se/en »