Johan Björnehäll – DevOps Engineer till Conoa

Johan Björnehäll DevOps Conoa

Vi välkomnar Johan Björnehäll som har gjort sin första vecka som konsult på Conoa i Göteborg. Vi fångade honom för en välkomstintervju under introduktionen på vårt huvudkontor i Frösundavik.

Johan kommer senast från en roll som konsult som omfattade drift, utveckling och automatisering av infrastruktur. Han är redan idag specialiserad inom Linux och Kubernetes och ansluter till Conoa för att fördjupa sina kunskaper ytterligare.

Johan bor i Bankeryd och kommer att tillhöra Conoas konsultgrupp i Göteborg, där han går in i rollen som DevOps Engineer.

– Johan har omfattande erfarenhet från branschen och har bevarat sin entusiasm för att lära sig nya tekniker. Han har arbetat som konsult i över 15 år och har flera års erfarenhet av container och Kubernetes. Dessutom är han social och trevlig. Det är helt enkelt ännu ett guldkorn som vi har hittat, säger Daniel Sigwid, konsultchef på Conoa.

Hej Johan, välkommen till Conoa. Hur känns det?
– Bara bra, tack. Har ju bara varit här ett par dagar men redan under introduktionen känner man att det är bra stämning på Conoa. Det är riktigt fräscha lokaler i Stockholm och jag är taggad på att träffa kollegorna i Göteborg också!

Kan du berätta lite om din IT-bakgrund?
– Mitt intresse för IT började när min farbror introducerade mig för en dator med MS DOS och Windows 3.10. Jag blev fascinerad över vad man kunde göra med DOS och mitt intresse för IT började växa. Senare gick på John Bauer IT-gymnasiet och efter började jag konsulta som generalist inom IT, där jag skaffade mig bred systemkunskap inom både datacenter och cloud. Har arbetat med allt från att fixa klienter till att konfigurera e-postservrar och NFS-servrar för gigantiska produktionsmaskiner.

De senaste åren har jag fokuserat på containerisering, vilket jag tycker är otroligt intressant och spännande eftersom det området är nytt och rör sig fort framåt.

Vad hoppas du få jobba med på Conoa?
–  Jag hoppas få möjlighet att gräva ner mig ordentligt i allt som har med Linux och Kubernetes att göra. Jag har konsultat hela mitt arbetsliv, och nu känns det naturligt att gå mot en roll som specialistkonsult.

Jag tycker om att gräva ner mig i detaljer och vara en teknisk specialist, men jag drivs samtidigt av att ta ansvar, driva arbetet framåt och vill gärna ta beslut i exempelvis en roll som arkitekt.

Vad är ditt drömuppdrag?
–  Min dröm är att tillsammans med kunder utveckla en plattform och guida dem i deras dagliga arbete. Det skulle vara fantastiskt att se hur kunderna utvecklas och att vi kan göra en resa tillsammans och lära av varandra. Nöjda kunder är det som driver mig som konsult.

Vad är din relation till open source?
– Open source är fantastiskt och det finns stora möjligheter med open source. Men jag slänger in brasklappen att man alltid måste använda rätt verktyg på rätt ställe.

Finns det något open source-verktyg du vill tipsa om?
– Det finns så många bra open source-verktyg att välja på, så det är svårt att bara välja ett. VS Code är mitt go to program. Ett IDE som har allt – integrationer, syntax highlighting, automatisk komplettering, validering och så vidare. Såg att kollegan Ola hade valt samma, men vi kör på det ändå!

Har du några spännande fritidsintressen?
– Spännande vet jag inte men när jag inte sitter framför datorn spenderar jag tid med min familj och umgås med vänner. Jag bor i Bankeryd tillsammans med min fru och våra två barn, småbarnslivet inbjuder kanske inte till så mycket action.

Jag gillar film och serier lite mer än gemeneman. Sen är jag en riktig ljudnörd och uppskattar de små detaljerna i musik. Min musiksmak är ganska bred men en genre jag gillar är Future House och bandet Disclosure lite extra.

Något mer du vill berätta?
– Kanske att jag ser fram emot att utvecklas själv, och att ha Sveriges främsta specialister inom Kubernetes som kollegor bara måste ju vara rätta vägen att gå!

Vi hälsar Johan varmt välkommen till Conoa!

Dela inlägg

Senaste inläggen

Looking for information in English? Please visit our English website conoa.se/en »