Linus Östberg – systemutvecklare och Kubernetes-specialist till Conoa

Linus Östberg Conoa

Vi är glada över att välkomna Linus Östberg som gjorde sin första konsultdag på Conoa förra fredagen. Under hans första dag på kontoret i Frösundavik passade vi på att göra en välkomstintervju med Linus.

Linus kommer senast från Uppsala universitet och SciLifeLab Data Centre. Han är en erfaren systemutvecklare och Kubernetes-specialist med lång erfarenhet inom Linux. Han har en akademisk bakgrund och har spelat en betydande roll där, där han har arbetat med allt från systemutveckling till drift och administration av Kubernetes-kluster.

Linus är en erfaren Kubernetes- och Linux-tekniker med spännande erfarenheter. Med hans sociala förmåga, kombinerad med hans passion för säkerhet, är jag övertygad om att han kommer att lyckas utmärkt i rollen som konsult. Att han har utbildad kollegor inom containerteknik är ett extra plus i kanten”, säger Pär Bergman, konsultchef på Conoa.

Hej Linus, välkommen till Conoa. Hur känns det?
– Det känns bra att vara här och jag ser fram emot att komma igång.

Berätta lite om din IT-bakgrund.
– Jag har varit intresserad av datorer under större delen av mitt liv, men jag kom igång på allvar när jag började experimentera med kodning på en TI-84+ och än mer när jag började använda Linux. Jag studerade biovetenskap istället för IT, men mitt intresse för teknik kvarstod. När jag doktorerade övergick jag mer och mer till utveckling och senare även till systemadministration och att arbeta med containrar och Kubernetes.

Vad hoppas du få jobba med på Conoa?
– Jag hoppas kunna arbeta med problemlösning och lära mig nya saker, helt enkelt att arbete med system och uppgifter som utmanar mig.

Vad är ditt drömuppdrag?
– Jag gillar verkligen problemlösning och att lära mig nya saker, så min dröm skulle vara att arbeta med ett uppdrag som verkligen kräver att jag tänker till. Det skulle vara en extra bonus om det även involverade aktivt arbete med säkerhet.

Vad är din relation till Linux och open source?
– Jag har använt Linux sedan Fedora Core 3 var nytt i slutet av 2004. Jag har använt många distributioner under åren och har här och där bidragit med några patchar till olika projekt. De senaste åren har jag ägnat mycket tid åt att experimentera med containrar och mjukvara för att hantera dem.

Finns det något open source-verktyg du vill tipsa om?
– Eftersom jag saknar all känsla för design har jag många gånger blivit räddad av Beamer för presentationer och Quasar för hemsidor.

Har du några fritidsintressen?
– Förutom att läsa alldeles för många böcker tycker jag väldigt mycket om att testa olika sorters mat, framför allt stark sådan.

Något mer du vill berätta?
– Att Emacs självklart är den bästa texteditorn!

Vi tackar Linus för intervjun och säger varmt välkommen till Conoa! Vi ser fram emot att lära känna Linus under den stundande höstkickoffen.

Dela inlägg

Looking for information in English? Please visit our English website conoa.se/en »