Peter Lindblom – Platform Engineer och Kubernetes-specialist till Conoa

Peter Lindblom Conoa

Vi hälsar Peter Lindblom välkommen till Conoa! Han gjorde sin första dag i fredags och nu har vi lyckats fånga Peter för en välkomstintervju.

Peter kommer senast från Telia där han under senaste fem åren har fokuserat på att bygga och utveckla en Kubernetes-plattform. Han blir en del av Conoas konsultgrupp i Stockholm, där han går in i rollen som Platform Engineer och Kubernetes-specialist.

”Jag är övertygad om att Peter kommer att vara en oumbärlig resurs oavsett hos vilken kund han hamnar. Med sin omfattande erfarenhet inom Kubernetes, Linux, lagring, virtualisering och automatisering har han det som krävs för att lyckas. Vi har fått väldigt goda vitsord från både tidigare arbetsgivare, och nya kollegor här på Conoa och Proact. Peter är känd för sitt initiativtagande och sin förmåga att driva fram innovativa lösningar”, säger Pär Bergman, konsultchef på Conoa.

Hej Peter, välkommen till Conoa. Hur känns det?
– Det känns mycket bra, det ska bli spännande med lite nya arbetsuppgifter.

Berätta lite om din IT-bakgrund.
– Mitt IT-intresse började tidigt när jag fick min första C64, och senare även en Amiga. På C64 började jag lära mig Basic, och på Amiga blev det assembler och C. Jag har alltid varit intresserad av programmering och har lagt mycket fritid på olika hobbyprojekt. Numera fokuserar jag mest på Python, men jag kan även JavaScript och C#. Programmering har nästan alltid varit mer av en hobby än ett jobb för mig. I arbetslivet har jag främst arbetat med support och drift, men de senaste åren har jag också varit involverad i utveckling i form av automation som till exempel deployment av Kubernetes-kluster.

Vad hoppas du få jobba med på Conoa?
– Jag hoppas få arbeta med olika uppdrag där jag får vara med och bygga nya plattformar och därmed lära mig nya tekniker.

Vad är ditt drömuppdrag?
– Mitt drömuppdrag skulle vara att använda både mina systemkunskaper och min kodningskompetens. Gärna ett uppdrag där jag kan använda mina befintliga kunskaper samtidigt som jag utmanas att lära mig något nytt.

Vad är din relation till Linux och open source?
– Är från början en Windows-kille, men under de senaste sju åren har jag nästan enbart arbetat med Linux och open source. Jag har framförallt arbetat med CentOS/RHEL, Ubuntu och Rancher.

Finns det något open source-verktyg du vill tipsa om?
– Givetvis! Här är några open source-verktyg som jag rekommenderar att alla kikar på:
Coder som är ”Self-Hosted Remote Development Platform”. Det är Visual Studio Code som körs remote i en Kubernetes-miljö. Utvecklingsmiljöerna konfigureras med hjälp av Terraform.
Timoni som är en package manager för Kubernetes ”powered by CUE and inspired by Helm”
Kopf – Kubernetes Operator Pythonic Framework, som ett ramverk och ett bibliotek för att förenkla utvecklingen av Kubernetes operators med några rader Python-kod.

Har du några fritidsintressen?
– Jag älskar datorer, gaming och fotboll! Jag är också intresserad av fiske, särskilt flugfiske, även det tyvärr inte blir så ofta här nere i Stockholm. Det brukar bli en eller två gånger om året när jag är hemma i Bollnäs.

Vi tackar Peter för intervjun och hälsar honom varmt välkommen till Conoa!

Dela inlägg

Senaste inläggen

Virtink 240524 Snacka Kubernets
Snacka Kubernetes med Conoa

Virtink

Looking for information in English? Please visit our English website conoa.se/en »