Fredrik Ragnarsson – ny kollega med säkerhet i fokus

Nu hälsar vi Fredrik Ragnarsson välkommen till Conoa. Han är en nyfiken tekniker som gärna testar nya lösningar för att lösa gamla problem. Fredrik är en erfaren Systems Engineer som på senare år fokuserat mer och mer på it-säkerhet. Han kommer senast från en roll som SecOps Engineer på iZettle, och var på Pricerunner och 24 Solutions innan dess.

Sin fritid ägnar Fredrik åt att automatisera huset samt störa grannarna med hamrande i väggar, bildörrar och tidvis även på trummor.

Vilket OS föredrar du?

– Linux i allmänhet och gärna CentOS eller Red Hat Enterprise Linux. Och sen kör jag Arch Linux på desktopen.

Finns det några open source-verktyg som du vill tipsa om?

– Bitwarden som är en password manager med bra stöd för de flesta operativ system. Bra eftersom man kan köra i molnet eller self-hosted.

– Hashicorp gör ju även väldigt bra grejer. Consul, Nomad och Vault jobbar riktigt bra tillsammans och ger en fin orkestreringslösning för containrar.

Vilket är det roligaste eller mest utmanande uppdrag du haft hittills?

– De coolaste grejerna får man ju oftast inte prata om men det var riktigt kul att vara med i ett projekt där vi migrerade ett datacenter och bröt ut en monolit till microservices. Då använde vi faktiskt Hashicorp-stacken som jag nämnde ovan.

Vad gör du på fritiden?

– Snickra på huset, mecka med bilar och spela trummor. Sen datar jag ju en del också (no shit). Driftar bland annat min privata Docker-miljö som hostar olika tjänster såsom mitt home automation-system och Bitwarden.

Och så sista frågan, som vanligt inskickad av Kenneth Albinsson. Vilken är din favoritpizzeria och favoritpizza?

– Statzione i Upplands Väsby är favoritpizzerian och favoritpizzan är Hawaii utan tomatsås och med Bacon.

Har du hör talas om Giro på Sveavägen?

– Det är väl stället som fick pris som Stockholms bästa Pizza av italienarna själva? Lite överprisat skulle jag säga, inte stans bästa pris per prestanda.

Efter en bättre introduktionslunch tillsammans med Kenneth återkommer Fredrik till kontoret med ett stort leende på läpparna och omgiven av en omisskännlig doft av nutellapizza.
– Kör vi nästa månadsmöte på Giro?

Fredrik, hjärtligt välkommen till Conoa!