Senior Solution Architect – Cloud Native

Conoa söker en senior lösningsarkitekt som brinner för modern IT-infrastruktur. Fokus på områden som hybrid cloud, cloud native & Kubernetes.

Hos oss blir du kollega med några av Sveriges mest erfarna experter inom Kubernetes, Container, Enterprise Open Source, Linux, Hybrid Cloud, IaC, CI/CD, Automatisering och DevOps.

Jobba hos Conoa illustration

Conoa hjälper företag att modernisera IT-infrastruktur med fokus på Kubernetes, cloud native, container-teknologi, hybrid cloud, IaC, CI/CD, automatisering och DevOps.

Linux och open source finns i vårt DNA, och vi utvecklas ständigt genom att dela kunskap med varandra. Vi satsar stenhårt på kompetensutveckling genom en generös utbildningsbudget, och våra medarbetare belönas för att hålla sina kunskaper i absolut framkant.

Vi söker nu en senior lösningsarkitekt som vill bygga modern IT-infrastruktur med ledande verktyg och lösningar. Ditt fokus finns inom områden som hybrid cloud, cloud native och Kubernetes.

Vad vi letar efter

Vi söker nu en senior lösningsarkitekt som är har erfarenhet av att bygga modern IT-infrastruktur och agera som en rådgivare till både nya och befintliga kunder. Du kommer in tidigt i diskussioner vid val av design, produkter, lösningar för modern cloud native IT-infrastruktur, både i de publika molnen och/eller on-prem. Du känner inget hinder att prata inför publik, genomföra presentationer och leda workshops.

Conoa är ett av de absolut främsta bolagen inom sin nisch och här finner 30 grymma kollegor som alla har samma intresse, bygga modern IT-infrastruktur med Kubernetes och containers för cloud native applikationer.

När du arbetar som konsult hos Conoa är det viktigt att du är kommunikativ och har lätt för att samarbeta bra med andra.

Din bakgrund

 • Gedigen kompetens inom Linux, automatisering och modern IT-infrastruktur
 • God erfarenhet av Kubernetes och containers
 • Erfarenhet av plattformar som OpenShift, Rancher, Mirantis/Docker eller motsvarande
 • Erfarenhet av design av in IT-infrastruktur både i de publika molnen (AWS, Azure och GCP) och on-prem
 • Erfarenhet av DevOps
 • Erfarenhet av att leda workshops
 • Flytande i svenska och engelska i tal och skrift

Produkter som är bra att kunna

 • Ansible
 • CI/CD pipelines (Jenkins, ArgoCD…)
 • Kännedom kring förvaltningsmodeller
 • Kännedom kring agilt utvecklingsarbete

Meriterade

 • Tidigare arkitektjobb med fokus på microservice designmönster
 • Kravhantering
 • Arbetat med offentliga bolag (lagen om offentlig upphandling)
 • Erfarenhet av att genomföra utbildningar

Vad vi erbjuder

Vi erbjuder dig en möjlighet att arbeta med spännande utmaningar och projekt i moderna IT-miljöer där skalbarhet, säkerhet och automatisering är prioriterat.

På Conoa finns ett erfaret team med säljare och konsultchefer, som genom moderna arbetssätt och rätt nätverk hittar det perfekt uppdraget för dig.

Du kommer att arbeta med längre uppdrag på 6 månader till 2 år, där du utmanas och får använda din kompetens på bästa sätt. För den som vill kan detta kombineras med kortare specialistuppdrag, utbildning och workshops. Du erbjuds en fast anställning med trygga villkor och generös ersättning.

Under uppdrag kommer du att arbeta som en del av kundens team, på distans eller på plats.

2022 anställer vi flera nya kollegor, så vänta inte – skicka in din ansökan och kontakta oss redan idag!

Omfattning och tillträde

Jobbkategori: IT
Omfattning: Heltid
Ort: Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse
Tillträde: Enligt överenskommelse

Apply for this position

Allowed Type(s): .pdf, .doc, .docx

Om Conoa

Conoa grundades 2012 med en stark övertygelse om att Linux och open source-baserade lösningar är grundbultar i modern infrastruktur. Vårt mål var att bygga ett starkt teknikfokuserat företag med en företagskultur som främjar kompetensutveckling för att ständigt vara relevanta och hjälpa företag in i nya IT-miljöer.

2015 inleddes vår satsning inom container-teknologi då vi blev första partner i Europa till Docker. Resan fortsatte med viktiga roller i stora kundprojekt, och att vi som första bolag i Sverige utsågs till både Kubernetes Certified Service Provider (KCSP) och Kubernetes Training Partner (KTP). Under dessa år har vi växt fram som en av Sveriges främsta specialister inom Kubernetes, cloud native och container-teknologi.

Nu är vi för sjätte året i rad utsedda till DI Gasell företag och dessutom utsedda till ett av Sveriges Superföretag av Veckans Affärer. Vi har förmånen att ha ett 30-tal av Sveriges främsta specialister som medarbetare och vi hjälper några av Sveriges ledande företag att implementera modern Cloud Native infrastruktur.

Sedan april 2021 är vi en del av Proact. Genom samgåendet får vi ännu större möjlighet att utvecklas som specialister, samt att bredda våra tjänster och geografiska närvaro.

Looking for information in English? Please visit our English website conoa.se/en »