Konsult cloud och hybrida molnlösningar

Våra konsulter är experter inom hybrid cloud och multi cloud vilket är strategier vi förordar för att bygga en skalbar plattform med hög tillgänglighet, utan inlåsning.

Cloud och molntjänster konsult Conoa Illustration

Konsult inom cloud och molntjänster

Framväxten av molntjänster har förändrat förutsättningarna i IT-landskapet. Tjänsterna är både effektiva och flexibla, och kan erbjuda bra lösningar och möjligheter för såväl mindre företag som större och globala bolag.

Fördelarna med molntjänster är många, men tekniken är långt ifrån riskfri. För att företag ska få ut maximal nytta av molntjänster, och samtidigt minimera riskerna med dem, krävs tydliga strategier och konsekvensanalyser. I övergången från traditionella till moderna IT-miljöer är fokus ofta att flytta till molnet. Minst lika viktigt är att förstå hur man kan flytta från molnet, eller mellan olika molnleverantörer. En molnlösning bör helst vara frikopplad från inlåsande tekniker eller beroende av en specifik leverantör.

Molnlösningar byggda för förändrade krav och flexibilitet att möta framtiden är vad Conoas konsulter är experter på.

cloud
Hybrid Cloud

Hybrid Cloud är en mix av privata moln, publika moln och on-prem med verktyg som möjliggör central hantering och övervakning.

Att bygga sin miljö enligt en Hybrid Cloud modell ger flexibilitet och valmöjlighet att flytta last till den plats som är mest effektiv, ger kostnadsbesparingar eller erbjuder bästa upplevelse för användare.

cloud
Multi Cloud

Det finns många anledningar att välja en multi cloud-strategi. Konkurrensutsätta priset, geografi, redundans, minskad inlåsning, skalbarhet och funktion är bara några. Förändrade kravbilder och företagsstrategier är andra.

Strategin kan dock innebära ökad komplexitet och högre kostnad om man saknar rätt verktyg och kompetens. 

cloud
Public Cloud

Vi arbetar primärt med molntjänster från AWS, Azure och Google.

Även om vi inte förespråkar att företag ska gå all-in på ett cloud så har våra konsulter expertkunskap inom många av de tjänster som molnleverantörerna erbjuder.

Hur kan vi hjälpa dig?

Genom att klicka på Skicka godkänner jag villkoren i Conoa & Proact Privacy Policy.

Urval av kunder

Cloud och molntjänster konsult Conoa Illustration

Varför hybrid cloud?

Utvecklare behöver resurser snabbt för att komma igång med nästa stora idé. Operations måste upprätthålla säkerhet och tillförlitlighet i sin IT-infrastruktur. Tillsammans ger hybridmoln, multicloud, Container och Kubernetes-teknologier den agilitet och stabilitet som krävs för att leverera tjänster snabbare.

Vi arbetar med alla stora molnleverantörer på marknaden, och har fördjupade samarbeten med AWS, Azure och Google. Förutom giganterna jobbar vi även med flera lokala spelare på den svenska marknaden. Utöver publika moln jobbar vi dessutom med privata molnlösningar och sätter upp plattformar med OpenStack.

NetApp Data Services for Hybrid Cloud, Ansible, Terraform, Juju och CloudForms är några av de lösningar och verktyg som vi arbetar med.

Kontaktformulär

Genom att klicka på Skicka godkänner jag villkoren i Conoa & Proact Privacy Policy.