Ladda ner Conoas artikelserie om open source-databaser

Tiden är inne för Open Source-databaser

Databaser som Oracle, SQL Server och DB2 kan kännas som ett stabilt val, men det kan vara dyrt och skapa en inlåsningseffekt. Open Source-alternativ som PostgreSQL, MariaDB, MongoDB, MySQL och Redis har gått från hype till mogna produkter som fungerar i Enterprise-miljöer.

I tre artiklar tittar vi närmre på open source-alternativen och även på ny öppen hårdvara som lämpar sig extra bra för databaser.

Artikel 1: Så erövrar Open Source-databaserna världen
Nasdaq, Volvo, Ericsson och tyska börsen är alla tunga användare av open source-databaser för affärskritiska processer. Nu kommer en våg av företag och organisationer som satsar på allt från relationsdatabaser som EDB Postgres till supersnabba graf-databaser som Neo4j.

Artikel 2: Så kommer ni igång med öppna databaser
Open source-databaser är kostnadseffektiva och minst lika bra som kommersiella alternativ plus att det dyker upp innovationer hela tiden. Men hur gör jag för att komma igång? Här är sex steg för dig som funderar på att migrera dina databaser.

Artikel 3: Här är öppna servrar som spar pengar
Satsar du på open source-databaser för att spara pengar? Här är hårdvaran som ytterligare minskar kostnaderna – hårdvara som dessutom kommer från open source-communityn.

Ange dina uppgifter nedan för att ta del av artiklarna. Genom att fylla i formuläret godkänner du att Conoa lagrar dina uppgifter i vårt CRM-system. Men lugn, vi kommer inte spamma dig eller dela dina uppgifter med tredje part och du kan när som helst begära att dina uppgifter tas bort.