Om oss

Conoa hjälper företag att modernisera IT-infrastruktur med fokus på Kubernetes, cloud native och container-teknologi. Vi har utsetts till Gasellföretag flera år i rad och är idag drygt 30 anställda. Conoa är sedan april 2021 en del av Proact.

Om Conoa illustration

Vår historia, nutid och framtid

Conoa grundades 2012 med en stark övertygelse om att Linux och open source-baserade lösningar är grundbultar i modern infrastruktur. Vårt mål var att bygga ett starkt teknikfokuserat företag med en företagskultur som främjar kompetensutveckling för att ständigt vara relevanta och hjälpa företag in i nya IT-miljöer.

2015 inleddes vår satsning inom container-teknologi då vi blev första partner i Europa till Docker. Resan fortsatte med viktiga roller i stora kundprojekt, och att vi som första bolag i Sverige utsåge till både Kubernetes Certified Service Provider (KCSP) och Kubernetes Training Partner (KTP). Under dessa år har vi växt fram som en av Sveriges främsta specialister inom Kubernetes, cloud native och container-teknologi.

Sedan 2021 är vi en del av Proact och tillsammans kommer vi fortsätta att utveckla vårt utbud av tjänster, produkter och utbildningar utefter förändringar i IT-landskapet.

Våra medarbetare

Bland våra medarbetare finns några av Sveriges absolut främsta experter inom Kubernetes, cloud native, container-teknik, Enterprise Open Source, Linux, hybrid cloud, IaC, CI/CD, automatisering och DevOps. Vår verksamhet genomsyras av högsta tekniska kompetens och en vilja att dela med sig av sina kunskaper. Vi drivs av att alltid hålla koll på teknikutvecklingen och framförallt vad som händer i open source-världen.

För oss är det en självklarhet att trivsel på jobbet och kontinuerlig kompetensutveckling skapar bättre förutsättningar för kvalitet och lönsamhet för hela verksamheten. Våra medarbetare erbjuds stor självständighet i sin personliga och professionella utveckling.

Våra utmärkelser

Conoa har fått flera fina utmärkelser under de senaste åren. Vi är stolta över att ha blivit utsedda till Gasell-företag av Dagens Industri 2016, 2017, 2018, 2019 och 2020, vilket innebär att vi fem år i rad tillhör de 0,5 % av svenska aktiebolag som växt snabbast . Vi har dessutom utsetts till Superföretag av Veckans Affärer. En utmärkelse som endast ges till en promille av svenska företag, och som betyder att Conoa uppfyllt de tuffa krav som ställs på bland annat tillväxt, vinst, avkastning och effektivitet. 

Vi har även prisats för vårt arbete av ledande IT-bolag som Docker/Mirantis, NetApp och Microsoft.

Gasellen Conoa Om oss 2021

Våra kunder

Vi drivs av att hjälpa våra kunder att bli ännu mer framgångsrika på vad de gör. Våra kunder är ofta företag och myndigheter med större IT-miljöer. Men vi hjälper även mindre bolag.

Conoa strävar efter att förstå kundens behov och krav på djupet, och att alltid bygga ett nära samarbete. Denna samarbetsfokuserade strategi gör det möjligt för oss att snabbt ta organisationer från en position utan kunskap till produktionsklara miljöer. 

Vi är stolta över att arbeta tillsammans med några av Sveriges främsta organisationer. 

Våra kollegor på Proact

Proact är Europas ledande specialist inom data- och informationshantering med fokus på molntjänster och datacenterlösningar. Vi hjälper våra kunder att lagra, ansluta, skydda, säkra och driva värde genom sin data, samtidigt som det ökar rörligheten, produktiviteten

och effektiviteten. Vi har genomfört tusentals framgångsrika projekt världen över, har mer än 4 000 kunder och hanterar för närvarande hundratals petabyte information i molnet. Vi har fler än 1 000 anställda med verksamhet i 15 länder i Europa och i USA.

Proact grundades 1994 och moderbolaget Proact IT Group AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm sedan 1999 under symbolen PACT. Besök proact.se för mer information.

Våra kärnvärden

Conoa delar kärnvärden med våra kollegor på Proact: integrity, commitment och excellence.

Dessa värden styr de beslut vi fattar på alla nivåer i vår organisation och hjälper oss att nå vårt slutmål – att leverera affärsnytta till våra kunder.

Integrity

Integrity innebär att du kan lita på oss, våra lösningar, våra principer och våra handlingar. Vi navigerar genom vår egen kompass baserat på ärlighet, tillit och transparens.

Commitment

Commitment är grunden för alla våra relationer. Vi utgår alltid från kundens behov, vi formulerar tydliga mål tillsammans och håller dem i fokus i vårt dagliga arbete.

Excellence

Excellence är vad vi bidrar med och vad vi bygger vår verksamhet kring. Excellens ligger i vårt dna och med årtionden av erfarenhet vågar vi påstå att det genomsyrar allt vi gör.