Om oss

Conoa hjälper företag att modernisera IT-infrastruktur med fokus på Kubernetes, cloud native och container-teknologi. Vi har utsetts till Gasellföretag flera år i rad och är idag drygt 30 anställda. Conoa är sedan april 2021 en del av Proact.

Om Conoa illustration

Vår historia, nutid och framtid

Conoa grundades 2012 med en stark övertygelse om att Linux och open source-baserade lösningar är grundbultar i modern infrastruktur. Vårt mål var att bygga ett starkt teknikfokuserat företag med en företagskultur som främjar kompetensutveckling för att ständigt vara relevanta och hjälpa företag in i nya IT-miljöer.

2015 inleddes vår satsning inom container-teknologi då vi blev första partner i Europa till Docker. Resan fortsatte med viktiga roller i stora kundprojekt, och att vi som första bolag i Sverige utsåge till både Kubernetes Certified Service Provider (KCSP) och Kubernetes Training Partner (KTP). Under dessa år har vi växt fram som en av Sveriges främsta specialister inom Kubernetes, cloud native och container-teknologi.

Sedan 2021 är vi en del av Proact och tillsammans kommer vi fortsätta att utveckla vårt utbud av tjänster, produkter och utbildningar utefter förändringar i IT-landskapet.

Våra medarbetare

Bland våra medarbetare finns några av Sveriges absolut främsta experter inom Kubernetes, cloud native, container-teknik, Enterprise Open Source, Linux, hybrid cloud, IaC, CI/CD, automatisering och DevOps. Vår verksamhet genomsyras av högsta tekniska kompetens och en vilja att dela med sig av sina kunskaper. Vi drivs av att alltid hålla koll på teknikutvecklingen och framförallt vad som händer i open source-världen.

För oss är det en självklarhet att trivsel på jobbet och kontinuerlig kompetensutveckling skapar bättre förutsättningar för kvalitet och lönsamhet för hela verksamheten. Våra medarbetare erbjuds stor självständighet i sin personliga och professionella utveckling.

Våra utmärkelser

Conoa har uppnått en mängd prestigefyllda utmärkelser under åren. Vi är stolta över att ha blivit utnämnda som Gasell-företag av Dagens Industri sex år i rad, från 2016 till 2021, vilket innebär att vi tillhörde den ytterst exklusiva gruppen på 0,5% av svenska aktiebolag som växte snabbast. Vår starka tillväxt har fortsatt även sedan vi blev en del av Proact. Dessutom har vi blivit utnämnda som Superföretag av Veckans Affärer, en utmärkelse som endast tilldelas en promille av svenska företag och innebär att Conoa har uppfyllt kraven för tillväxt, vinst, avkastning och effektivitet.

Vårt arbete har också belönats med utmärkelser från ledande IT-bolag som Docker/Mirantis, NetApp och Microsoft.

Gasellen Conoa Om oss 2021

Våra kunder

Vi är passionerade när det gäller att hjälpa våra kunder att uppnå framgång inom sina respektive it-verksamheter. Vårt kundfokus omfattar företag och myndigheter med omfattande IT-miljöer, såväl som mindre organisationer.

Hos Conoa förstår vi att varje kund har unika behov och krav, vilket driver oss att arbeta tillsammans med våra kunder för att utveckla skräddarsydda lösningar som passar deras specifika verksamhet. Vi är stolta över att bygga nära samarbeten med våra kunder och vår insikt om deras behov ger oss möjlighet att snabbt ta dem från startposition till en produktionsklar miljö.

Vi värdesätter våra nära samarbeten med organisationer av alla storlekar och är stolta över att arbeta med några av Sveriges mest framstående företag. Hos Conoa strävar vi efter att vara mer än bara en leverantör, vi vill vara en pålitlig och långsiktig partner för alla våra kunder.

Våra kollegor på Proact

Proact är Europas ledande specialist inom data- och informationshantering med fokus på molntjänster och datacenterlösningar. Vi hjälper våra kunder att lagra, ansluta, skydda, säkra och driva värde genom sin data, samtidigt som det ökar rörligheten, produktiviteten

och effektiviteten. Vi har genomfört tusentals framgångsrika projekt världen över, har mer än 4 000 kunder och hanterar för närvarande hundratals petabyte information i molnet. Vi har fler än 1 000 anställda med verksamhet i 15 länder i Europa och i USA.

Proact grundades 1994 och moderbolaget Proact IT Group AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm sedan 1999 under symbolen PACT. Besök proact.se för mer information.

Våra kärnvärden

Conoa delar kärnvärden med våra kollegor på Proact: integrity, commitment och excellence.

Dessa värden styr de beslut vi fattar på alla nivåer i vår organisation och hjälper oss att nå vårt slutmål – att leverera affärsnytta till våra kunder.

Integrity

Integrity innebär att du kan lita på oss, våra lösningar, våra principer och våra handlingar. Vi navigerar genom vår egen kompass baserat på ärlighet, tillit och transparens.

Commitment

Commitment är grunden för alla våra relationer. Vi utgår alltid från kundens behov, vi formulerar tydliga mål tillsammans och håller dem i fokus i vårt dagliga arbete.

Excellence

Excellence är vad vi bidrar med och vad vi bygger vår verksamhet kring. Excellens ligger i vårt dna och med årtionden av erfarenhet vågar vi påstå att det genomsyrar allt vi gör.

Looking for information in English? Please visit our English website conoa.se/en »