Utbildningssatsning som börjar med Docker

Vi är stolta över alla workshops och uppdrag vi genomför, men nu är vi extra stolta över att kunna erbjuda schemalagd utbildning. Från och med juni 2018 erbjuder Conoa samtliga officiella Docker-kurser och vi kan även skräddarsy innehåll efter kundens önskemål.

Vi har idag tre ackrediterade Docker-instruktörer och vi har fått en pratstund med Kenneth Albinsson som är en av instruktörerna samt delägare och CTO på Conoa.

Kul att Conoa drar igång en utbildningssatsning?

– Ja verkligen, vi är ett antal medarbetare med lång erfarenhet av att sälja och genomföra utbildning. Personligen har jag arbetat som instruktör för kurser inom både teknik och ledarskap och jag är verkligen peppad inför den här satsningen.

– Conoa har arbetat med skräddarsydda workshops i många år och det känns kul att vi (äntligen) har utökat vår tjänsteportfölj med en utbildningsgren.

Varför börjar vi satsningen med just Docker?

– Det är så enkelt som att vi fick frågan. Vi har ett nära samarbete med Docker sedan tidigare och de vet hur långt fram Conoa ligger i vår satsning på containers. Vi börjar med utbildning inom Docker och Docker EE-plattformen och så får vi se vad som kommer härnäst. Kubernetes ligger såklart nära till hands och förhoppningsvis får vi förfrågningar från fler av våra partners.

Vilka vänder vi oss till med dom här utbildningarna?

– Vi erbjuder de fyra officiella Docker-kurserna som finns tillgängliga, Fundamentals, Operations, Developers och Security. Inom kort kommer även en Support-kurs. Något jag gillar med kursmaterialet är fokusen på hands-on övningar, något som de flesta teknikerna brukar tycka om!

– Fundamentals är en bred och generell Docker-kurs. Den vänder sig egentligen till alla som vill lära sig grunderna i containers-tekniken. En sak som är bra med den här kursen är att den kan sägas vara ”oberoende”, trots att den kommer från Docker Inc. Du kommer ha stor nytta av innehållet även om du arbetar med en annan plattform än Docker EE.

… och fortsättningskurserna?

– Enterprise for Operations vänder sig till dom som kommer att arbeta med Docker Enterprise Edition.

– Enterprise for Developers vänder sig till utvecklare och ger konkreta tips och kunskaper om hur man ska anpassa sin applikation för en distribuerad container-miljö.

– Security är en komprimerad kurs som lyfter fram säkerhetsdelarna från de övriga kurserna.

Läs mer om våra Docker-kurser