Red Hat Virtualization 4.2

Conoas satsning på Red Hat Virtualization fortsätter

Containers har varit i fokus hos Red Hat och Conoa under senare år men behovet av hypervisor-baserad virtualisering är fortfarande stort och det är glädjande att satsningen på Red Hat Virtualization fortsätter. I förra veckan gjordes senaste versionen av Red Hats KVM-baserade virtualiseringsplattform Red Hat Virtualization 4.2 (RHV) tillgänglig för allmänheten. Daniel Sigwid som är Solutions Architect på Conoa har gjort en sammanfattning av nyheterna i RHV 4.2.

Det här är en stor uppdatering. Med Red Hat Virtualization 4.2 får vi förändringar i användargränssnittet, Software Defined Networking, Disaster Recovery samt metrics och loggning. Hårdvara och infrastruktur för HPC, AI, machine learning och deep learning är ett av Conoas mer unika kompetensområden och därför kommer vi givetvis djupdyka i nyheterna kring High Performance VM och GPU Virtualization framöver.

Nytt användargränssnitt i RHV 4.2

Det man först slås av är givetvis förändringarna i användargränssnittet ”Red Hat Virtualization Management” (RHV-M). Som användare känner man igen sig från andra Red Hat-lösningar, vilket såklart kommer att spara tid för oss som ständigt rör sig mellan olika manageringsverktyg.

Nätverk, Disaster Recovery och rapportering

Networking får en rejäl boost i RHV 4.2 genom att man integrerar Open Virtual Network (OVN). De nätverks-lösningar som fanns sedan tidigare kommer att finnas kvar och med OVN får man ännu ett alternativ för de användningsfall där det passar. Även katastrofåterställning (Disaster Recovery – DR) förändras genom förbättrad automatiserad failover och failback av DR-processer. Detta kan Red Hat lösa tack vara integrationen med Ansible i version 4.2.

De nya funktionerna för metrics och loggning är byggd kring Elasticsearch, Fluentd och Kibana (EFK) vilket underlättar realtidsrapportering och visualisering.

Det finns även riktigt intressanta nyheter kring High Performance VM och GPU Virtualization vilket vi kommer att göra en djupdykning i framöver.

Virtualization Suite – ny bundling

Red Hat arbetar hårt med att deras lösningar ska integreras med varandra och i samband med den här releasen introducerar man även ”Virtualization Suite” som är en bundling av Red Hat Virtualization och Red Hat CloudForms. Detta ger oss ett nytt sätt att hantera infrastruktur i traditionella datacenter, molnet, containers och hypervisors.

Conoa är en stark förespråkare av open source och därmed av både KVM och RHV. Med releasen av Red Hat Virtualization 4.2 har företagen nu fått ett ännu starkare alternativ vid valet av virtualiseringsplattform för sin enterprise-miljö.

Dela inlägg

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på email

Håll kontakt med Conoa