Docker Enterprise 2.1 presenteras

Docker Enterprise 2.1 presenteras – utvecklingen av containerplattformen fortsätter

Under gårdagen presenterades Docker Enterprise 2.1. Med den senaste releasen utökas supporten på Windows Server och vi får se nya Kubernetes-funktioner eftersom Kubernetes 1.11 inkluderas. Conoa är Dockers partner i Norden och här följer vår sammanfattning av den nya releasen.

Kontakta Conoa om du behöver hjälp med din container-plattform »

Utökad support för Windows Server med Docker Enterprise 2.1

Docker Enterprise har sedan tidigare support för Windows Server och med nya releasen utökas supporten även till Windows Server 1709, 1803 och det kommande Windows Server 2019.

Docker lyfter bland annat fram möjligheterna att migrera legacy applikationer till containers, speciellt från Windows Server 2008, för att bland annat möta utmaningen med att supporten för dessa applikationer upphör.

Docker Application Converter

Den nya releasen inkluderar verktyget Docker Application Converter som hjälper till att identifiera applikationer på Windows- och Linux-system som är lämpliga att konvertera till containeriserade applikationer.

Förbättrad säkerhet

Med Docker Enterprise 2.1 förbättras även säkerheten genom stöd för FIPS 140-2 och SAML 2.0-autentisiering. Nya releasen inkluderar även detaljerade loggar för både kluster och registry samt nätverkskryptering i Kubernetes med krypteringsmodulen IPSec.

Utvecklingen av container-plattformar fortsätter

Som berättat om i tidigare blogginlägg rankas Docker som en av de ledande container-plattformarna och med den nya releasen befäster de sin position ytterligare. Conoa har unik erfarenhet av att sätta upp container-plattformar, hör av dig om du vill veta mer om Docker och andra plattformar.

Läs mer om nyheterna på Dockers blogg»

Kontakta Conoa om du behöver hjälp med din container-plattform

Dela inlägg

Senaste inläggen

Dapr – Mårten Cassel Snacka Kubernetes
Snacka Kubernetes med Conoa

Dapr

Kustomize Fredrik Broman Conoa
Snacka Kubernetes med Conoa

Kustomize

Looking for information in English? Please visit our English website conoa.se/en »