Conoa förvärvas av Proact

Conoa blir en del av Proact

Idag blev det klart att Conoa förvärvas av Proact. Som en del av Proact kommer vi även fortsättningsvis hjälpa företag att modernisera IT-infrastruktur med fokus på Kubernetes, cloud native, container-teknologi, hybrid cloud, IaC, CI/CD, automatisering och DevOps.

Teknik och kompetens är viktiga byggstenar för oss på Conoa. Därför känns det oerhört spännande att bli en del av just Proact som stod som vinnare i kategorin konsulttjänster i Radars rapport Leverantörskvalitet 2020/21. Genom gemensamma kunder har vi redan fått uppleva att bolagen ser väldigt lika på hur man bygger långsiktiga affärsrelationer på ärlighet, tillit och engagemang.

Fokus på trivsel och kompetensutveckling

Conoa och Proact har även samsyn i att våra medarbetare är vår absolut viktigaste tillgång. Att vi fortsätter ha roligt tillsammans, delar med oss av kunskap och ständigt utvecklas är nyckeln till fortsatt framgång.

­– Jag ser samgåendet med Proact som ett naturligt steg för att kunna möta ett växande behov hos våra kunder. Proacts starka kompetens kring infrastruktur och molntjänster kompletterar Conoas erbjudande och vi samarbetar redan idag hos flera stora kunder på den svenska marknaden. Kombinationen av Conoas och Proacts medarbetare blir otroligt intressant då vi tillsammans får helt nya möjligheter att både utvecklas som specialister och att bredda våra tjänster och geografiska närvaro, säger Thomas Ljungfeldt, VD och en av grundarna av Conoa AB.

Thomas kvarstår som VD för Conoa och kommer även att ingå i Proact Sveriges ledningsgrupp. Övriga medarbetare behåller sina nuvarande roller.

Jonas Hasselberg, VD och koncernchef för Proact IT Group AB kommenterar:
– Både Conoa och Proact har ett starkt fokus på att hjälpa våra kunder skapa affärsvärde och tillväxt genom smarta IT-lösningar. Våra nya kollegor från Conoa kommer med kompetens och expertis som gör att vi kan fortsätta bredda vår portfölj och position som specialist inom nästa generations IT-lösningar. Genom detta förvärv skapar vi även möjligheter att utveckla nya typer av egna molntjänster till våra kunder. Vi är därför väldigt glada att kunna hälsa Conoa-teamet välkomna till Proact.

Conoa framöver

Under den närmaste framtiden kommer Conoa att fortsätta verksamheten under varumärket Conoa. Våra medarbetare, kunder och samarbetspartners kommer inte att märka någon större skillnad på Conoa den här veckan gentemot förra veckan. På sikt räknar vi däremot med att den här förändringen kommer att innebära att vi kan utveckla vårt erbjudande, bygga ännu högre förtroende och göra större avtryck hos våra kunder.

Länk till pressmeddelande publicerat på nasdaqomxnordic.com »

Thomas Ljungfeldt, Daniel Sigwid och Kenneth Albinsson från Conoa skålar in förvärvet omgivna av sina nya kollegor Jonas Ekman, Lena Eskilsson och Jonas Hasselberg.

Dela inlägg

Senaste inläggen

Looking for information in English? Please visit our English website conoa.se/en »