Linux-konsult

Djup Linux-kompetens är kärnan i vår verksamhet. Conoas medarbetare tillhör Sveriges främsta specialister inom design och implementation av IT-infrastruktur baserad på Linux och open source.

Linux-konsult Conoa illustration

Linux-konsult från Conoa

Conoa startades eftersom vi såg ett växande intresse för Linux och ett stort behov av specialiserade Linux-konsulter. Arkitektur, design, utveckling och drift av Linux-miljöer är den bakgrund som många av våra konsulter kommer från. Även om vår kompetens idag är bredare, så är Linux och open source fortfarande en viktig del av vår verksamhet.

Vi har djup kompetens inom systemadministration av Linux-system, och vi arbetar med alla distributioner oavsett om det är Red Hat, CentOS, Debian, Ubuntu, SUSE, eller någon annan.

Conoas konsulter kan ta roller som lösningsarkitekt, senior DevOps, senior Infrastucture Engineer och systemadministratör. Våra Linux-konsulter arbetar med moderna verktyg och lösningar för att bygga effektiva, skalbara och automatiserade it-miljöer. Vi är med er hela vägen från arkitektur och design, till implementering, kompetensutveckling, dokumentation och överlämning.

Linux arkitektur och design

Våra lösningsarkitekter har bred och djup it-kompetens vilket är viktigt för att bygga en hybrid infrastruktur som fungerar både on-prem och i privata och publika moln.

Vi bygger infrastruktur och plattformar med standardverktyg, som fungerar oavsett underliggande infrastruktur.

Senior Linux-konsult

En konsult från Conoa arbetar med så mycket mer än drift av Linux-servrar. Våra Linux-konsulter är experter på att se till helheten och att infrastrukturen stämmer överens med utvecklarnas och affärsverksamhetens behov.

Vi kan Linux, oavsett distribution!

Red Hat Enterprise Linux

Conoa är ett av få företag i Sverige som är Red Hat Premier Partner, och merparten av våra konsulter har specialistkompetens inom Red Hat Enterprise Linux (RHEL).

Vi arbetar med merparten av Red Hats produkter inom platforms, cloud, container, storage, automatisering och management.

Letar ni Linux-konsult?

Pär Bergman, Conoa

Pär Bergman är konsultchef på Conoa och kan hjälpa er att hitta rätt Linux-konsult.

Urval av kunder

Linux-konsult Conoa illustration

Varför Enterprise Linux?

Linux är ett operativsystem som bygger på open source. Det finns i många varianter och utvecklas av tusentals utvecklare som samarbetar. De olika varianterna av Linux kallas distributioner, där community-distributioner normalt är gratis att ladda ner och använda. 

Det finns flera enterprise-distributioner av Linux som normalt säljs enligt en licensmodell kallad prenumeration (subscription). För många företag fungerar det bra att använda community-versioner av Linux, men enterprise-versioner innebär många fördelar.

Enterprise-distributioner av Linux är utformade för att möta behov och utmaningar för företag. De har normalt versionssupport för bestämda tidsperioder, vilket kan vara viktigt för kritiska applikationer eller där man har många applikationsberoenden. 

Med Enterprise Linux kommer patchar, uppdateringar, uppgraderingar och framförallt teknisk support med tydliga SLA:er. En community-distribution förlitar sig på stöd från frivilliga medlemmar i en community, och nya releaser släpps mer oregelbundet. Med ett supportavtal stannar informationen med sin leverantör och man riskerar inte att dela olämplig information öppet via communityn.

Red Hat Enterprise Linux är en enterprise-distribution av Linux där våra konsulter har marknadsledande kompetens.