Gitops och Argo CD

Gitops och Argo Snacka Kubernetes Blogg Bild

Gitops och Argo CD stod på agendan för veckans tillfälle av Snacka Kubernetes med Conoa. Nedan hittar du en inspelning av webbinariet.

Under webbinariet presenterar Martin gitops och hur han använder automatiserade verktyg för test, bygge och deploy i CI/CD-processen.

Vi får se hur Git ses som ”single source of truth” och hur vi genom infrastruktur som kod bygger infrastrukturen och kör applikationen enligt beskrivningen i konfigkoden.

Martin kommer att göra en demo av Argo CD som är ett deklarativt, GitOps continuous delivery-verktyg för Kubernetes.

Vad är Gitops?

GitOps är ett sätt att implementera Continuous Deployment (CD) för cloud native-applikationer. Syftet är att ge en utvecklarfokuserad upplevelse när man hanterar infrastruktur. Detta med hjälp av verktyg som utvecklare redan känner till, inklusive Git och Continuous Deployment-verktyg.

Kärnan i Gitops är ett Git repository som innehåller deklarativa beskrivningar av den infrastruktur som man för tillfället vill ha i produktionsmiljön. Det inkluderar även en automatiserad process för att få produktionsmiljön att matcha det state som beskrivs i ditt repository. Vilket innebär att om du vill deploya nya applikationer eller uppdatera en befintlig behöver du bara uppdatera ditt repository – den automatiserade processen hanterar allt annat.

Vad är Argo CD?

Argo CD som är ett deklarativt, GitOps continuous delivery-verktyg för Kubernetes. Kärnan i Argo CD är Application Controller, som kontinuerligt övervakar applikationer som körs och jämför applikationens live state med det önskade state som definierats i ditt Git repository.

Här kan du läsa mer om hur du får saker att hända i Kubernetes med hjälp av Argo [extern länk].

Argo är ett av hundratals verktyg som Conoas konsulter arbetar med ute hos kunder när vi implementerar och utvecklar modern infrastruktur. Kontakta oss om du vill veta mer om våra tjänster!

Dela inlägg

Looking for information in English? Please visit our English website conoa.se/en »