Övervaka Trident med Prometheus och Grafana

Övervaka Trident med Prometheus och Grafana

Övervakning av Trident med Prometheus och Grafana stod på agendan när John Henriksson från NetApp gästade Snacka Kubernetes med Conoa. Anmäl dig här för att vara med live på nästa meetup.

Den här veckan har vi med oss John Henriksson. John identifierar sig först och främst som data nerd, men han är Technical Partner Manager på NetApp i jobbsammanhang. John brinner för storage i alla former, speciellt i kombination med Kubernetes. Under denna dragning visar han hur du kan få kontroll över din lagringslösning, genom att integrera Prometheus och Grafana med NetApp Trident.

På detta sätt får du inblick i hur mycket data som provisioneras ut, på vilka backends och hur många snapshots som finns, allt detta över tid och lätt överskådligt.

Kort om produkterna

Trident är ett open source-projekt som underhålls av NetApp. Det är en lösning för persistent lagring i container-miljöer.

Prometheus är ett open source-projekt som från början utvecklades av SoundCloud. Det är en uppsättning verktyg för övervakning och larm.

Grafana är ett open source-projekt som underhålls av Grafana Labs. Plattformen används för att söka, visualisera och analysera data via diagram och tabeller. 

Vill du du veta mer?

John delar med sig av sin kunskap på https://virtjo.com/ Där finns bland annat bloggposten ”Monitor Trident with Prometheus and Grafana” som är en sammanställnign av dagens dragning på engelska.

Titta i efterhand på Conoas YouTube-kanal

Missade du livesändningen med fokus på Övervaka Trident med Prometheus och Grafana? Du kan se alla tidigare avsnitt av Snacka Kubernetes med Conoa på vår YouTube-kanal.

Dela inlägg

Senaste inläggen

Looking for information in English? Please visit our English website conoa.se/en »