Övervaka Trident med Prometheus och Grafana

Övervaka Trident med Prometheus och Grafana

Övervakning av Trident med Prometheus och Grafana stod på agendan när John Henriksson från NetApp gästade Snacka Kubernetes med Conoa. Anmäl dig här för att vara med live på nästa meetup.

Den här veckan har vi med oss John Henriksson. John identifierar sig först och främst som data nerd, men han är Technical Partner Manager på NetApp i jobbsammanhang. John brinner för storage i alla former, speciellt i kombination med Kubernetes. Under denna dragning visar han hur du kan få kontroll över din lagringslösning, genom att integrera Prometheus och Grafana med NetApp Trident.

På detta sätt får du inblick i hur mycket data som provisioneras ut, på vilka backends och hur många snapshots som finns, allt detta över tid och lätt överskådligt.

Kort om produkterna

Trident är ett open source-projekt som underhålls av NetApp. Det är en lösning för persistent lagring i container-miljöer.

Prometheus är ett open source-projekt som från början utvecklades av SoundCloud. Det är en uppsättning verktyg för övervakning och larm.

Grafana är ett open source-projekt som underhålls av Grafana Labs. Plattformen används för att söka, visualisera och analysera data via diagram och tabeller. 

Vill du du veta mer?

John delar med sig av sin kunskap på https://virtjo.com/ Där finns bland annat bloggposten ”Monitor Trident with Prometheus and Grafana” som är en sammanställnign av dagens dragning på engelska.

Dela inlägg

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på email