KEDA – Kubernetes Event-driven Autoscaling

KEDA – Kubernetes Event-driven Autoscaling

KEDA – Kubernetes Event-driven Autoscaling stod på agendan för Snacka Kubernetes med Conoa 1 december 2022. Anmäl dig här för att vara med live på nästa meetup.

Snacka Kubernetes leds återigen av Mårten Cassel som är Senior DevOps Engineer på Conoa. Mårten introducerar oss till KEDA och vi tittar närmre på hur verktyget används för eventdriven autoskalning av containrar i Kubernetes.

Mårten ger oss en introduktion, demo och pratar om olika use case.

Se den inbäddade inspelningen nedan eller prenumerera på vår Youtube-kanal här.

Presentation och demo med Mårten Cassel

Kort om KEDA

KEDA är en Kubernetes-baserad eventdriven autoscaler som hjälper dig att hantera skalningen av vilken container som helst i Kubernetes baserat på antalet event sinom eller utanför ditt Kubernetes-kluster. Det är väldigt enkelt att installera med hjälp av ett Helm charts och det kan körs på vilken plattform som helst, oavsett vilken leverantör eller molnleverantör du använder.

Det är en enkel och lättviktig komponent som kan läggas till i alla Kubernetes-kluster. KEDA fungerar tillsammans med standard Kubernetes-komponenter som Horizontal Pod Autoscaler och kan addera funktionalitet utan att skriva över eller duplicera. Med KEDA kan du välja för vilka appar du vill använda eventdriven skalning, medan andra appar fortsätter att fungera som vanligt. Detta gör KEDA till ett flexibelt och säkert alternativ att köra tillsammans med andra Kubernetes-applikationer eller ramverk.

Läs mer här

Dela inlägg

Senaste inläggen

Argo CD – Snacka Kubernetes
Snacka Kubernetes med Conoa

Argo CD

Looking for information in English? Please visit our English website conoa.se/en »