Cluster API

Cluster API

Cluster API stod på agendan under säsongspremiären av Snacka Kubernetes med Conoa 12 januari 2023. Anmäl dig här för att vara med live på nästa meetup.

Snacka Kubernetes leds återigen av Mårten Cassel som är Senior DevOps Engineer på Conoa. Mårten ger oss en introduktion, demo och pratar om olika use case för Cluster API.

Kort om Cluster API

Cluster API är ett underprojekt till Kubernetes fokuserat på att tillhandahålla deklarativa API:er och verktyg för att förenkla provisionering, uppgradering och drift av flera Kubernetes-kluster.

Projektet använder API:er och mönster i Kubernetes-stil för att automatisera livscykelhantering av kluster för platform operators. Infrastrukturen som stöds, som virtuella maskiner, nätverk, lastbalanserare och VPC, såväl som Kubernetes-klusterkonfigurationen är alla definierade på samma sätt som applikationsutvecklare hanterar deployment och managering av sina workloads. Detta möjliggör konsekventa och repeterbara kluster deployments över en mängd olika miljöer. Läs mer här

Titta i efterhand på Conoas YouTube-kanal

Missade du livesändningen med fokus på Cluster API? Du kan se alla tidigare avsnitt av Snacka Kubernetes med Conoa på vår YouTube-kanal.

Dela inlägg

Senaste inläggen

Looking for information in English? Please visit our English website conoa.se/en »