Admission controllers i Rust

Admission controllers i Rust Blog

Admission controllers i Rust stod på agendan för Snacka Kubernetes med Conoa 9 februari 2023. Anmäl dig här för att vara med live på nästa meetup.

Snacka Kubernetes leds denna vecka av Fredrik Broman som är Senior DevOps Engineer på Conoa. Fredrik snackar om hur validating respektive mutating admission controllers fungerar. Han visar även admission controllers som han har skrivit i Rust.

Se den inbäddade inspelningen nedan eller prenumerera på vår Youtube-kanal här.

Presentation och demo med Fredrik Broman

Vad är Admission Controllers?

Admission controllers är en viktig del av Kubernetes-arkitekturen. De är en grupp mjukvarukomponenter som granskar och verifierar alla förfrågningar om att skapa eller uppdatera objekt i en Kubernetes-kluster, inklusive pod, service, och deployment-objekt. Detta gör det möjligt för admins att säkerställa riktlinjer och policyer för klusteranvändning och resursallokering. Genom att använda admission controllers kan man förbättra säkerheten, garantera riktlinjer för resursanvändning, och förhindra misstag eller oönskade ändringar i klustret. Läs mer här.

Dela inlägg

Senaste inläggen

Kubegres | Snacka Kubernetes med Conoa 23 mars 2023
Snacka Kubernetes med Conoa

Kubegres

Looking for information in English? Please visit our English website conoa.se/en »