Admission controllers i Rust

Admission controllers i Rust Blog

Admission controllers i Rust stod på agendan för Snacka Kubernetes med Conoa 9 februari 2023. Anmäl dig här för att vara med live på nästa meetup.

Snacka Kubernetes leds denna vecka av Fredrik Broman som är Senior DevOps Engineer på Conoa. Fredrik snackar om hur validating respektive mutating admission controllers fungerar. Han visar även admission controllers som han har skrivit i Rust.

Vad är Admission Controllers?

Admission controllers är en viktig del av Kubernetes-arkitekturen. De är en grupp mjukvarukomponenter som granskar och verifierar alla förfrågningar om att skapa eller uppdatera objekt i en Kubernetes-kluster, inklusive pod, service, och deployment-objekt. Detta gör det möjligt för admins att säkerställa riktlinjer och policyer för klusteranvändning och resursallokering. Genom att använda admission controllers kan man förbättra säkerheten, garantera riktlinjer för resursanvändning, och förhindra misstag eller oönskade ändringar i klustret. Läs mer här.

Titta i efterhand på Conoas YouTube-kanal

Missade du livesändningen med fokus på Admission controllers i Rust? Du kan se alla tidigare avsnitt av Snacka Kubernetes med Conoa på vår YouTube-kanal.

Dela inlägg

Senaste inläggen

MicroK8s – Snacka Kubernetes med Conoa
Snacka Kubernetes med Conoa

MicroK8s

Looking for information in English? Please visit our English website conoa.se/en »