VMware Tanzu

VMware Tanzu | Snacka Kubernetes med Andreas Davour

Den 29 september var det återigen dags att snacka Kubernetes med Conoa, och denna gång fokuserar vi på VMware Tanzu.

Vi har med oss Andreas Davour, som är Senior Infrastructure Engineer på Conoa. Utöver sin roll som konsult är Andreas en av våra certifierade instruktörer som håller i våra Kubernetes-utbildningar. Detta är del 4 av 4, där vi under fyra veckor fokuserar på de plattformar som vi på Conoa arbetar mest med ute hos våra kunder. Vi ger en introduktion till Tanzu och lyfter fram vad som skiljer det från andra lösningar.

För att göra våra sändningar det ännu mer tillgängligt för våra tittare sänder vi avsnittet både via Zoom och Youtube. Missade du livesändningen med fokus VMware Tanzu? Du kan se alla tidigare avsnitt av Snacka Kubernetes med Conoa på vår youtube-kanal.

Vad är VMware Tanzu

VMware Tanzu är inte enbart en Kubernetes-distribution, utan en omfattande svit av produkter och tjänster som löser en mängd olika utmaningar. Exempel på tjänster inkluderar Kubernetes Grid, Mission Control och Service Mesh. Det som kan upplevas som en utmaning med Tanzu är att VMware erbjuder en rad olika paketeringsalternativ och att vissa termer skiljer sig från andra container-plattformar. När man väl har tagit sig över den inledande tröskeln blir det särskilt intressant att utforska de olika tjänsterna och möjligheterna att sammankoppla dem för att skapa något större och mer kraftfullt.

Tanzus nära integration med vSphere är också en lockande fördel, och det förväntas göra plattformen ännu mer populär. VMwares virtualiseringsverktyg är redan en oumbärlig del av IT-infrastrukturen för många organisationer, och Tanzu kompletterar dessa verktyg på ett smidigt sätt. Du kan läsa mer om Tanzu på VMwares webbplats, här.

Titta i efterhand på Conoas YouTube-kanal

Missade du livesändningen med fokus på VMware Tanzu? Du kan se alla tidigare avsnitt av Snacka Kubernetes med Conoa på vår YouTube-kanal.

Dela inlägg

Senaste inläggen

Virtink 240524 Snacka Kubernets
Snacka Kubernetes med Conoa

Virtink

Looking for information in English? Please visit our English website conoa.se/en »