K3s – Kubernetes at the edge

K3s – Kubernetes at the edge

K3s och Kubernetes at the edge stod på agendan när Peter Lunderbye gästade veckans Snacka Kubernetes med Conoa. Anmäl dig här för att vara med live på nästa meetup.

Peter är till vardags Teamlead Presales på SUSE / Rancher. Hans dragning fokuserar på hur den lättviktiga Kubernetes-distributionen k3s är uppbyggd, och hur det fungerar. Han visar ett antal use case inom IoT och Edge computing, och hur man deployar i olika scenarion.

K3s och Kubernetes at the Edge med Peter Lunderbye från SUSE / Rancher

Kort om k3s

K3s är en certifierad Kubernetes-distribution byggd för IoT och Edge computing, som kan göra stora delar av det k8s kan göra.

Några anledningar att använda k3s är att man vill ha en enkel, lättviktig Kubernetes utvecklingsmiljö. Att man vill köra Kubernetes at the edge, såsom IT-enheter eller mobiler. K3s är optimerat för att köras på ARM arkitektur.

Det kan även vara lämpligt om Kubernetes är en del av en Continuous Integration-process då det passar för tillfälliga kluster för test.

Ett annat omtalat användningsområde är att sätta upp Kubernetes på en Raspberry.

Under 2020 donerade Rancher Labs projektet till CNCF, där det blev ett Sandbox-projekt.

Samarbete mellan Conoa och SUSE / Rancher

Rancher Labs förvärvades av SUSE under 2020. Som partner till SUSE och Rancher kan Conoa hjälpa organisationer att  deploya, hantera och driva på utvecklingen av Kubernetes-projekt, oavsett underliggande infrastruktur. Rancher är en av flera verktyg vi använder hos AFA Försäkring. Läs Conoas kundcase med AFA Försäkring här.

VILL DU VETA MER?

Dela inlägg

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på email

Senaste inläggen

Vill du veta mer?