AWS Fargate

AWS Fargate

AWS Fargate stod på agendan under Snacka Kubernetes med Conoa 2 juni 2022. Vi har med oss Jonas Larson som kommer att snacka om AWS Fargate, och givetvis bjuds det precis som vanligt på demo. Anmäl dig här för att vara med live på nästa meetup.

I slutet av dagens Snacka Kubernets har vi en diskussion om maximalt antal poddar. Jonas har återkommit med att det som gäller är max 1000 poddar per kluster, och max 100 kluster vilket innebär 100 000 poddar. Men det går att begära mer om man vill. Kolla in dagens avsnitt här:  https://youtu.be/LW2blQPxa_o

Till vardags är Jonas lösningsarkitekt på Conoa. Han håller även vår populära kurs Kubernetes for App Developers.

AWS Fargate med Jonas Larson från Conoa.

Vad är AWS Fargate

AWS Fargate är en teknik som du kan använda med Amazon ECS för att köra containers utan att behöva hantera servrar eller kluster av Amazon EC2-instanser. Med Fargate behöver du inte längre provisionera, konfa eller skala kluster av virtuella maskiner för att köra containers. Det tar bort behovet av att välja servertyper, bestämma när du ska skala dina kluster eller optimera klusterpaketering.

När du kör dina Amazon ECS tasks och tjänster med Fargate launch type eller en Fargate capacity provider, så paketerar du din applikation i containers, specificerar operativsystem, CPU och minneskrav, definierar nätverks- och IAM-policyer och startar applikationen. Varje Fargate task isoleras och delar inte underliggande kärna, CPU-resurser, minnesresurser eller nätverk med en annan task. Läs mer här.

Dela inlägg

Senaste inläggen

Looking for information in English? Please visit our English website conoa.se/en »