Kurs LDF459: Kubernetes for App Developers. K8s-utbildning utvecklare.

LFD459: Kubernetes for App Developers

Kursbeskrivning

Denna kurs är utformad för att vara neutral/oberoende, vilket betyder att deltagarna kommer att kunna tillämpa sin kunskap oavsett leverantör/distribution/version av Kubernetes.

Ämnen som ingår i kursen är bland annat:
  • Containerisera och deploya ett nytt Python-script
  • Konfigurera deployment med ConfigMaps, Secrets och SecurityContexts
  • Förstå multi-container pod design
  • Konfigurera pod hälsocheckar
  • Uppdatering och roll back av en applikation
  • Implementera tjänster och nätverkspolicys
  • Använd Persistent Volume Claims för ditt persistenta data och eller state

Certifiering

Ämnen och områden som tas upp under kursen är direkt kopplade till de kunskapsområden som testas av Cloud Native Computing Foundation vid certifieringen Certified Kubernetes Administrator (CKA). Certifieringstestet görs online kan beställas i samband med anmälan till kursen, eller separat vid ett senare tillfälle. Priset är 3000 SEK (exkl. moms).
 

Kursens längd

3 dagar

Du får lära dig

Under kursen LDF459: Kubernetes for App Developers lär du dig att containerisera, hosta, deploya och konfigurera en applikation i ett kluster med flera noder. Med utgångspunkt från ett enkelt Python-script definierar du applikationens resurser och använder ”core funktionalitet” för att bygga, monitorera och felsöka skalbara applikationer i Kubernetes. Genom att arbeta med plugins för nätverk, säkerhet och molnlagring får du uppleva många av de funktioner som behövs för att deploya en applikation i produktionsmiljö.

Målgrupp

Utvecklare som vill lära sig att containerisera, hosta, deploya och konfigurera en applikation i ett kluster med flera noder.

För att få ut så mycket som möjligt av den här kursen bör du ha grundläggande kompetens av Linux kommandorad och redigering av filer, samt vara bekväm med att använda ett programmeringsspråk såsom Python, Node.js eller Go. Förståelse för koncept och arkitektur för Cloud Native-applikationer är till hjälp under denna kurs (vilket bland annat lärs ut under den kostnadsfria MOOC-kursen Introduction to Kubernetes)
 

Detaljerat kursinnehåll för LFD459: Kubernetes for App Developers

Företagsanpassad utbildning

Förutom schemalagda, öppna utbildningar erbjuder vi dessutom företagsanpassade kurser för större grupper. Det kan handla om interna tillfällen av våra standardkurser inom Docker och Kubernetes, eller kurser som är anpassade och skräddarsydda för era specifika behov. Vi arrangerar företagsanpassade utbildningar på plats hos kund i hela norden, eller i våra egna lokaler.
Läs mer och gör förfrågan »

Intresserad av konsulttjänster eller lösningar / produkter för hybrid infrastruktur?

Conoa erbjuder högklassiga konsulttjänster, utbildning och framtidssäkra lösningar. Vi hjälper företag att bygga en modern, hybrid infrastruktur med fullt fokus på open source, microservices, container och automatisering. Hur kan vi hjälpa er?
Kontakta oss
Svenska