Elias Abacioglu – Platform Engineer till Conoa

Elias Abacioglu Conoa

Vi är glada över att välkomna Elias Abacioglu till Conoa. Han ansluter till vårt konsultteam i Stockholm i rollen som Platform Engineer och Kubernetes-expert.

Elias kommer till Conoa efter från många år på Delta Project där han har haft flera roller, inklusive ansvar för IT operations, systemadministration och arkitektur. På senare år har han arbetat med införande av hyperkonvergerad och private cloud-infrastruktur samt implementering och optimering av Kubernetes och container-plattform.

Jag är väldigt glad över att ha Elias med oss på Conoa! Med hans kunskap och brinnande intresse för IT-infrastruktur, speciellt inom containers och Kubernetes, är jag helt säker på att han kommer att bidra massor till vårt team. Han har redan visat att han är en doer och lite av en schweizisk armékniv som tar sig an uppgifter med entusiasm och löser det mesta!”, säger Pär Bergman, konsultchef på Conoa.

Hej Elias, välkommen till Conoa. Hur känns det?
– Det känns härligt med ett nytt kapitel efter ett decennium hos tidigare arbetsgivaren!

Berätta lite om din IT-bakgrund.
– Den är ganska omfattande. Min IT-karriär startade under sämsta tänkbara tillfälle, mitt under den pågående dotcom-döden. Därefter har jag jobbat inom allt möjligt inom IT. På senare år har jag arbetat alltmer med containers och Kubernetes, och känner att det är här jag vill utvecklas mer just nu.

Vad hoppas du få jobba med på Conoa?
– Jag hoppas på att få nischa mig mer än tidigare. Fullt fokus på containers och Kubernetes, gärna inom cloud- och multi cloud-miljöer och med olika paketeringar av Kubernetes.

Vad är ditt drömuppdrag?
– Jobba med en helt ny miljö som är avsedd att användas till nya applikationer utan teknisk skuld eller kompromisser.

Vad är din relation till Linux och open source?
– Jag började använda Linux första året i gymnasiet. Sedan dess har jag fascinerats över enkelheten och logiken inom operativsystemet och ”the UNIX way”. Personligen har jag varit involverad i flera open source-projekt genom åren, och hos min tidigare arbetsgivare använde vi enbart open source-produkter i vår servermiljö.

Och Kubernetes?
– Jag kom i kontakt med Kubernetes första gången runt 2016-2017 när Kubernetes fortfarande inte var det självklara valet för container-orkestrering. Under den tiden pågick fortfarande en strid på marknaden för att utse en vinnare mellan Mesos-DC/OS och Kubernetes. Till sist erövrade det Googles stödda projektet Kubernetes open source-Communitys hjärtan, och såklart även mitt.

Är det något open source-verktyg du vill tipsa om?
– Jag tycker alltid det är kul att hitta nya mindre projekt som kan ha potential om dom får momentum. Ett projekt i åtanke är Virtink. Virtink är ett lättviktigt och smart byggt tillägg för Kubernetes som tillåter en att köra virtuella maskiner inuti k8s. Till skillnad från KubeVirt som gör samma sak, tycker jag att Virtink gör det mer lättviktigt och enklare. Hoppas projektet får fart!

Har du några fritidsintressen?
– Förutom mitt nörderi inom open source och self-hosted prylar så kan jag verkligen uppskatta datorspel eller att ta ett par kalla tillsammans med vännerna. Jag älskar även att se världen och reser lite mer än gemene man.

Vi tackar Elias för intervjun och säger varmt välkommen till Conoa!

Dela inlägg

Senaste inläggen

Virtink 240524 Snacka Kubernets
Snacka Kubernetes med Conoa

Virtink

Looking for information in English? Please visit our English website conoa.se/en »